Cât te costă să trăiești o lună în Spania. Un român demontează toate miturile: ”Ați vrut Spania, luați Spania”

Românii fug de viața scumpă din România sperând că lucrurile merg mult mai bine în străinătate. Un român aflat în Spania a făcut calcul cât costă să trăiești o lună acolo.

14 nov. 2022, 09:36
Cât te costă să trăiești o lună în Spania. Un român demontează toate miturile: ”Ați vrut Spania, luați Spania”

Românii fug de viața scumpă din România sperând că lucrurile merg mult mai bine în străinătate. Ei bine, iată că nici acolo nu este atât de bine precum cred unii. Un român plecat în Spania sperând că va duce o viață mai bună a făcut calcul să le arate și celorlalți că viața de acolo nu e așa de roz precum pare.

Cât costă să trăiești o lună în Spania

Cei care credeau că acolo viața este ieftină, ei bine lucrurile nu stau deloc așa. Potrivit calculelor făcute de român pentru a locui în Spania o lună ai nevoie de 1680 de euro. Bineînțeles asta în cazul în care ești nefumător. Dacă însă ești fumător la această sumă ar trebui să mai adaugi încă 200 de euro, așadar o lună în Spania ar costa în jur de 9.193,58 lei.

Românul a ținut să posteze și un mesaj prin care îi atenționează pe toți despre faptul că nu e chiar așa de ușor să trăiești în Spania.

„Restul dacă ne mai trebuie, ne împrumutăm! Ați vrut Spania, luați Spania”, a spus acesta.

Conform unor statistici realizate în 2021, salariul mediu pe țară în Spania  este de 1.751 euro, adică 8,562.74 lei. Așadar viața în Spania nu este atât de ieftină pe cât existau zvonuri că ar fi.

În România salariul mediu net se apropie de 4.000 de lei. Comparativ cu luna martie a anului precedent, în martie 2022 câştigul salarial mediu net a crescut cu 11%, potrivit datelor INS.

Cu toate acestea românii sunt tot mai îngrijorați și asta pentru că facturile tot mai mari îi pun pe români în dificultate, mai ales că anul acesta sărbătorile vor fi mult mai sărăcăcioase ca în alți ani și asta pentri că s-a scumpit carnea de porc nelipsită de pe mesele românilor.

Citește și: ANAF implementează Big Brother. Cum va funcționa sistemul de supraveghere a românilor, pentru taxe și impozite

Citește și: Atentat terorist la Istanbul. O femeie a fost arestată. Ministru de interne turc: „Organizaţia teroristă PKK este responsabilă”. Un tată şi fiica sa de 3 ani, printre victime