Ce decizie a luat Putin pentru militarii tineri din Donețk și Luhansk

Președintele Vladimir Putin a dat ordin de demobilizare pentru elevii și studenții din Donețk și Lugansk, republicile separatiste pro-ruse din estul Ucrainei. Astfel, tinerii militari vor fi trimiși înapoi în Rusia.

14 nov. 2022, 09:29
Ce decizie a luat Putin pentru militarii tineri din Donețk și Luhansk

Președintele Vladimir Putin a dat instrucțiuni pentru demobilizarea elevilor și studenților din așa-zisele republici populare Donețk și Luhansk care au fost chemați anterior la serviciul militar. Anunțul a fost de Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președinției ruse. Studenții demobilizați vor fi acum trimiși acasă și își vor continua studiile, a spus el.

Studenții au fost mobilizați înainte ca republicile să devină parte a Rusiei.

Citiți și: Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate al Rusiei, după ce rușii au pierdut Hersonul

„Forțele Miliției Populare sunt acum integrate în Forțele Armate ale Federației Ruse după ce DNR și LNR au devenit parte a Rusiei. Putin a dat instrucțiuni pentru demobilizarea studenților și organizarea întoarcerii lor la locul de pregătire”, a declarat Peskov, potrivit agenției Interfax.

Mobilizarea parțială decretată de Vladimir Putin a avut loc pe 21 septembrie 2022, atunci când peste 300.000 de persoane au fost încorporate în armată. Tot în acea zi Putin amenința Occidentul că nu va ezita să răspundă la „șantajul nuclear” pe care îl practică liderii principalelor state NATO.

Analiștii militari susțin că soldații ruși care au fost chemați la mobilizare pentru Ucraina sunt neantrenați, prost echipați și fără nicio tragere de inimă să lupte în război.

Pierderile suferite de Rusia de la începutul războiului sunt uriașe. Autorităţile din Ucraina susţin că peste 80.000 de militari ruşi au fost ucişi de la începutul invaziei.

Citiți și: Război în Ucraina, a început contraofensiva. Armata lui Zelenski, victorii în Doneţk şi Lugansk. Mercenarii grupului Wagner, măcelăriţi!

În timp ce rușii s-au retras din Herson, Ucraina anunță victorii spectaculoase în Donbas.

Şeful adjunct al Direcției Operaționale Principale a Statului Major General al Ucrainei, Oleksi Hromov, a anunţat, joi, că forțele ucrainene continuă să elibereze teritoriile ocupate de armata rusă şi că, doar în ultima zi, trupele Kievului au avansat doi kilometri în regiunea estică Luhansk.

„Gruparea forțelor de apărare continuă să elibereze pământurile ucrainene de invadatori. Așadar, în regiunea Luhansk, doar în ultima zi, unitățile trupelor noastre au avansat doi kilometri în unele direcții, în timpul desfășurării ostilităților” – a precizat Hromov.