Cât timp vor avea românii dreptul să stea la terase. Ordinul privind regulile ce trebuie respectate la terase prevede un „timp limitat”

Începând cu data de 1 iunie, românii pot ieşi la terase. Pentru limitarea răspândirii coronavirusului, patronii de terase sunt obligaţi să ia anumite măsuri. Astfel, mesele vor trebui distanţate la minimum doi metri, la o masă nu vor putea sta mai mult de patru persoane dacă acestea nu aparţin aceleiaşi familii, va fi interzis transferul meniurilor sau al solnițelor de la o masă la alta, iar personalul va purta măști și mănuși. În plus, în momentul în care vor face rezervare, clienţii vor fi anunţaţi că pot sta la masă doar "un timp limitat".    

RomaniaTV.net
01 iun. 2020, 13:07
Cât timp vor avea românii dreptul să stea la terase. Ordinul privind regulile ce trebuie respectate la terase prevede un „timp limitat”

Potrivit Mediafax, durata pe care o persoană o poate petrece la masă va fi stabilită printr-o înţelegere cu proprietarul. În momentul în care va face rezervarea, clientul va fi informat de proprietarul de terasă că va putea petrece doar un „timp limitat” la masă. Asta întrucât aşa prevede ordinul care stabileşte regulile. Ordinul nu precizează însă clar ce înseamnă acest „timp limitat” petrecut la terasă. 

Citeşte şi Cum va funcţiona registrul de rezervări pentru terase. Datele după care clienţii vor fi contactaţi în cazul unui focar de coronavirus

Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică au precizat, pentru sursa citată, că atunci când oamenii fac rezervare, administratorul terasei îi va întreba cât timp intenţionează să petreacă în local.

Durata este stabilită printr-o înţelegere client-proprietar”, precizează sursa citată.

De asemenea, patronul de terasă va trebui să se asigure că înţelegerea va fi respectată de client. Cu alte cuvinte, proprietarul va trebui să verifice dacă masa este eliberată la timp, conform înţelegerii din momentul rezervării.