Cât va costa carnea de miel pentru Paşte 2025. Clienţii au început deja să îşi rezerve mielul dorit

În supermarketuri, deşa iepuraşii şi ouăle de ciocolată fac un preambul la sărbătorile pascale, dar românii au trecut deja la un alt nivel şi rezervă deja friptura de pe masa de Paşte
Filip Stan
29 ian. 2025, 11:05
Cât va costa carnea de miel pentru Paşte 2025. Clienţii au început deja să îşi rezerve mielul dorit

Paşte 2025. Mai sunt aproape trei luni până la Paşte, nici măcar postul nu a început, dar unii românii au început deja să se pregătească de masa bogată alături de cei dragi. Nu se printeazp încă reţelele de friptură ale lui Bontea sau Scărlătescu, dar, în ferme, au apărut primii miei ce vor fi vânduţi în aprilie, iar clienţii au început să-şi „rezerve” mielul dorit de pe acum. Asta le-ar putea asigura şi un preţ mai bun faţă de perioada sărbătorilor, când kilogramul de carne se vinde mult mai scump datorită cererii numeroase. În plus, anii trecuţi au demonstrat că exportul în ţările arabe este mult mai avantajos pentru producători, astfel că ar putea exista penurie în luna mai.

Cea mai bună carne, mai sănătoasă decât cea de porc și pui. Românii o consumă din an în Paște, chiar dacă are o sumedenie de beneficii pentru organism

Încă nu a fost stabilit preţul exact, însă ciobanii estimează că un kilogram de carne viu va costa în jur de 20-25 de lei, respectiv 40-45 de lei kg de carne la carcasă.

Când sunt Paștele ortodox și catolic 2025. Se sărbătoresc la aceeași dată

Anul acesta, Paştele ortodox şi cel catolic sunt în aceeaşi zi, pe 20 aprilie şi deşi suntem la final de Gerar, deja în ferma au apărut primii miei. Unii dintre ei vor ajunge şi la 25 de kg până la Paşte. Cu toate acestea, sunt mulţi cei care vin la stână să arvunească deja mielul de Paşte, aici la sursă preţurile se mai negociază, anul trecut din cauza că mieii au fost prea mari mulţi fermieri au rămas cu ei nevânduţi, în aceste cazuri soluţia ciobanilor este să-i trimită străinilor.

Paşte 2025, deja în magazine.

Paștele este o sărbătoare mobilă, iar data sa variază de la un an la altul, influențând și alte sărbători, precum Rusaliile. Regula pentru stabilirea datei a fost stabilită la Sinodul Ecumenic de la Niceea din anul 325 d.Hr. Conform acesteia, Paștele Ortodox se sărbătorește în fiecare an în duminica imediat următoare lunii pline ce urmează echinocțiului de primăvară.

Papa Francisc insistă ca Paştele să fie la aceeaşi dată pentru toţi creştinii, în fiecare an

Dacă această duminică coincide cu Paștele evreiesc (14 Nisan, adică a șaptea lună în calendarul ebraic), sărbătoarea ortodoxă va fi mutată în duminica următoare.

Floriile 2025 vor fi celebrate pe 13 aprilie atât de ortodocși, cât și de catolici. Această sărbătoare este întâmpinată cu bucurie de credincioși, dar și cu conștientizarea că urmează Săptămâna Mare, o perioadă de tristețe și meditație.

În tradițiile din unele regiuni, în ziua de Florii se coc pâini de grâu, câte una pentru fiecare membru al familiei. Aceste pâini variază în formă și dimensiune, în funcție de vârsta celor din familie.

Postul Paștelui este cel mai lung și aspru dintre cele patru posturi importante din Biserica Ortodoxă. De aceea, este adesea numit Postul Mare, amintind de cele 40 de zile de post ținute de Mântuitor înainte de începerea misiunii sale mesianice.

Inițial, durata și modul postirii nu erau uniforme, iar în primele trei secole, unii creștini posteau doar o zi, alții două sau trei, iar în Ierusalim, în secolul IV, postul dura opt săptămâni. În apus, în aceeași perioadă, postul era de 40 de zile.

În secolul al IV-lea, Biserica Ortodoxă a adoptat o perioadă de șapte săptămâni pentru Postul Mare, practică ce se păstrează și astăzi.

Pentru ortodocși, Postul Mare începe pe 3 martie, adică luni. Postul Paștelui este o perioadă de 40 de zile de post și rugăciune, în care credincioșii se pregătesc pentru Învierea Domnului. În această perioadă, sunt interzise produsele de origine animală (carne, untură, lapte, unt, brânză, iaurt, smântână și alte lactate, ouă) și alcoolul.

Înainte de începerea Postului Mare, ortodocșii marchează Lăsatul Secului, adică ultima zi în care se consumă produse de origine animală. În 2025, Lăsatul Secului va fi pe 2 martie, duminică.

Pentru catolici, Postul Mare începe mai târziu. Miercurea Cenușii, care marchează începutul postului lor, va fi pe 5 martie 2025. În această zi, catolicii primesc cenușă pe cap ca semn al pocăinței și al dorinței de a se apropia de Dumnezeu prin post și rugăciune. În această perioadă, catolicii sunt chemați să practice milostenia, rugăciunea și postirea, pentru a se pregăti pentru Paște.

DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu! „Evitați cât puteți pufuleții cu arome!“
Fanatik.ro
Animalul care merge la export. Carnea lui ajunge într-o țară unde aproape că nu se consumă deloc
Capital.ro
Datorie la ANAF dacă ai acești bani în bancă. Se trimite declarație și suma de plată până la 26 mai
Playtech.ro
Meteorologii EaseWeather anunță o vară neobișnuită. Canicula vine mai devreme vara aceasta. Ce temperaturi vor fi în iunie și iulie
DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Adevarul
Codurile secrete de pe TikTok ale principalilor candidați la prezidențiale. Cum sunt manipulați algoritmii prezidențiabililor
wowbiz.ro
Vestea care a șocat internetul! Vedeta a fost găsită moartă înainte de ziua ei. Ce s-a întâmplat cu ea?
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Românul care a dat lovitura cu micii. Rețeta cale l-a îmbogățit
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Destin frânt pe calea ferată! Doi soți din Timiș au murit după ce mașina li s-a oprit pe șine
Cancan.ro
Vești de ULTIMA ORĂ despre Mihai Leu, din spital. A fost detubat și...
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Permisul auto care NU se mai poate schimba. Legea din România o interzice, degeaba depui cerere
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
A fost ucis de fostul cumnat, pe care l-a ajutat să-și repare casa. Cuprins de aburii alcoolului, agresorul l-a înjunghiat fără milă: „Era în casă jos, plin de sânge”
Importanța mentoratului în lansarea unei cariere cât mai devreme posibil
MediaFlux
Atenție, șoferi! Camerele inteligente din trafic sunt capabile să detecteze dacă vorbești la telefon. Amenda vine direct acasă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Când lecțiile vin de la repetenți: ce ne transmite JD Vance înainte de alegeri