Cât va costa întreţinerea la bloc în Bucureşti pentru două camere. Majorare substanţială în această iarnă

Costurile pentru întreţinere la bloc Bucureşti în iarna 2022-2023 vor fi mult mai mari faţă de anul trecut. Bucureştenii racordați la sistemul centralizat vor plăti un preț mai mare pentru gigacalorie.

16 sept. 2022, 09:17
Cât va costa întreţinerea la bloc în Bucureşti pentru două camere. Majorare substanţială în această iarnă

Întreţinerea la bloc în Bucureşti va face gaură în buget în această iarnă. Anul acesta, după 11 ani în care a fost menținută la același nivel, 137 de lei fără TVA, gigacaloria costă acum în București 330 de lei, fără TVA, ca urmare a unei decizii luate la finalul iernii trecute în Consiliul General al Municipiului București.

Sezonul rece care urmează este primul în care bucureștenii vor plăti prețul majorat al energiei termice, potrivit Economica.net.

Citeşte şi: Gazprom a explicat matematic de ce Europa nu va avea suficient gaz în această iarnă. „Nici depozitele pline nu garantează trecerea cu bine a perioadei următoare”

 

Cât va costa întreţinerea la bloc în Bucureşti

Jurnaliştii de la Economica.net au calculat costurile pentru luna ianuarie, în teorie cea mai friguroasă din an.

Un apartament de două camere și două persoane consumă 0,56 GCal pentru încălzire și 0,14 GCal pentru apa caldă. În total așadar, costul din ianuarie pentru energia termică va fi de 242 de lei.

Un apartament de trei camere și trei persoane consumă 0,67 GCal pentru încălzire și 0,21 GCal pentru apa caldă. În total așadar, costul din ianuarie pentru energia termică va fi de 305 de lei.

Citeşte şi: Incredibil! Casa Poporului consumă energie electrică cât un orășel. Facturile lunare la curent sunt uriașe

Un apartament de patru camere și patru persoane consumă 0,84 GCal pentru încălzire și 0,28 GCal pentru apa caldă. În total așadar, la un preț facturat al gigacaloriei de 346,5 lei (cu TVA inclus, iarna este cotă redusă) costul total din ianuarie pentru energia termică va fi de 388 de lei.