Cât vor plăti bucureștenii întreținere la iarnă. Nicușor Dan: Va funcționa și centrala de la Titan, iar spre sfârșitul iernii cele 20 de centrale de cartier

Prețul gigacaloriei pentru bucureșteni nu va crește în această iarnă, a dat asigurări primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Edilul a declarat că nu vor fi probleme cu furnizarea agentului termic deoarece în această iarnă va funcționa și centrala de la Titan, iar spre sfârșitul iernii cele 20 de centrale de cartier.

18 sept. 2023, 10:33
Cât vor plăti bucureștenii întreținere la iarnă. Nicușor Dan: Va funcționa și centrala de la Titan, iar spre sfârșitul iernii cele 20 de centrale de cartier

Bucureștenii deja își fac planuri și se gândesc cât vor plăti la întreținere în sezonul rece. Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a precizat că prețul gigacaloriei rămâne nemodificat în această iarnă, adică 346 de lei, potrivit unei decizii luate în Consiliul General. Prețul real al gigacaloriei este de aproximativ 860 de lei, diferența fiind subvenționată de primărie.

Citește și: Dacă stai la bloc, trebuie să ştii asta! Cum se calculează, de fapt, întreţinerea apartamentului

”Prețul gigacaloriei nu va crește în această iarnă. Este înțelegerea pe care am avut-o cu consilierii generali. Bucureștenii vor plăti (n.r gigacaloria) tot 346 de lei cât au plătit și iarna trecută”, a declarat primarul Nicușor Dan, citat de economedia.ro.

Citește și: Fără animale de companie la bloc. Câinii şi pisicile pot ajunge pe panoul de la întreţinere

De asemenea, primarul general a precizat că anul acesta vor fi mai puține avarii pentru că s-au făcut reparații, iar luni, 18 septembrie în Consiliul General va fi aprobată o plată de 400 de milioane de lei către ELCEN, Termoenergetica București  având o datorie de aprox. un miliard de lei către producătorul de energie termică Electrocentrale București care funcționează sub autoritatea Ministerului Energiei.

”Va fi mai bine în această iarnă față de cea trecută pentru că va funcționa și centrala de la Titan, iar spre sfârșitul iernii cele 20 de centrale de cartier” a mai explicat Nicușor Dan.

Consilierii municipali au adoptat, luni, în cadrul unei şedinţe extraordinare, proiectul care vizează acoperirea din bugetul local a unei pierderi financiare de 406 milioane de lei la Termoenergetica, rezultată din decalajele de aprobare a tarifelor companiei, care trebuiau corelate cu majorările de preţuri din piaţă.

Proiectul a fost aprobat cu 30 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi 21 de abţineri.