Câtă apă trebuie să bea, de fapt, un om într-o zi. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Se dezvoltă acele boli groaznice despre care mi-e jenă să spun numele”

Consumul de apă este extrem de important pentru fiecare persoană. Ea și aerul ne țin în viață, iar consumul apei trebuie să se facă în cantități recomandate pentru a menține o greutate optică și pentru a asigura funcțiile vitale.

29 nov. 2023, 12:26
Câtă apă trebuie să bea, de fapt, un om într-o zi. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Se dezvoltă acele boli groaznice despre care mi-e jenă să spun numele”

Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat recent care e cantitatea de apă recomandată într-o zi obișnuită și de ce e atât de important să ne hidratăm.

Citește și Ce poți să pățești dacă mănânci prea multe portocale. Greșeala făcută de mulți români de sărbători

”La apă, trebuie băută apă continuu, cel puțin 2 litri de apă pe zi, poate și mai mult, pentru că, cu cât devenim mai în vârstă, din nefericire, Cu atât pH-ul nostru se schimbă dintr-un pH alcalin, de la copilul ăla minunat care aleargă care este frumos, cu vârsta, cu supărările, cu tracasările, se transformă dintr-un organism alcalin într-unul acid.

Iar dacă ai intrat în regim acid, atunci apar toate bolile. Și bolile neurodegenerative, despre care am auzit cu toții și care numai la pronunție au niște nume groaznice, și neoplaziile, care în limba română înseamnă cancerele. Astfel deschidem ușa bolii. Structurile alcaline, în general, închid sau favorizează închiderea acestor. Ne protejează”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Ce fel de apă ar trebui să consumăm zilnic

”Eu pledez pentru apa cât mai alcalină. Cu cât înaintăm în vârstă, devenim tot mai acizi. Viața, supărările, necazurile, pierderile în familie, mâncarea, toate duc la asta. În aciditate se dezvoltă acele boli groaznice despre care mi-e jenă să spun numele. Medical le spunem neoplazii, iar în aciditate se dezvoltă toate bolile grave ale creierului, cărora noi le spunem neurodegenerative. Adică nu mai funcționează normal. Parkinson, Alzheimer, toate acestea favorizează accidentele vascular cerebrale. De aceea trebuie să bei apă cât mai alcalină. Eu beau o apă alcalină”, a mai spus Vlad Ciurea în podcastul lui Cătălin Măruță.

Citește și Ce ajutoare nu se mai dau în 2024. Aproape 2 milioane de români vor fi afectaţi de tăierea acestor vouchere