Câtă cafea să bei pe zi ca să nu-ţi dăuneze şi să obţii maximum de beneficii pentru sănătate

Persoanele care obişnuiesc să consume cafea au şanse mai mari să trăiască mai mult şi să nu dezvolte boli de inimă, arată un studiu de dată recentă realizat de oamenii de ştiinţă coreeni.

27 mai 2021, 09:02
Câtă cafea să bei pe zi ca să nu-ţi dăuneze şi să obţii maximum de beneficii pentru sănătate

Câtă cafea să bei pe zi ca să obţii maximum de beneficii pentru sănătate află din rândurile care urmează. Oamenii de știință au studiat efectele consumului de cafea în cazul a aproximativ 111.000 de persoane, cu vârsta de peste 40 de ani, timp de nouă ani, informează bgr.com

Câtă cafea să bei pe zi ca să obţii maximum de beneficii

Concluzia studiului a fost că un consum de trei până la cel mult cinci cești (o ceaşcă – 150 ml) de cafea pe zi scade riscul de deces prematur cu până la 15% faţă de cei care nu obişnuiesc să bea această licoare magică.

Citeste si Ceai verde: Cele 20 beneficii uluitoare asupra sănătăţii tale

Efectele benefice ale cafelei se extind dincolo de reducerea factorilor de risc care duc la moarte. Cercetătorii au descoperit şi că băutul cafelei înainte de un antrenament stimulează arderea grăsimilor.

Potrivit unui alt studiu, bărbații care consumă două până la trei ceşti de cafea pe zi prezintă un risc mai mic de a dezvolta disfuncție erectilă.

Un studiu realizat în acest an a arătat că aportul regulat de cofeină are un impact pozitiv asupra substanței cenușii, îmbunătăţind semnificativ memoria. Această licoare este un excelent stimulent al sistemului nervos. Şi nu doar pentru că te energizează, ci şi pentru că îţi îmbunatăţeşte pe termen scurt memoria, atentia şi concentrarea. Consumată în cantitate limitată, cofeina nu afectează calitatea somnului, arată acelaşi studiu. Un studiu anterior realizat pe şoareci a arătat că, după ce li s-a administrat cofeină, rozătoarele au făcut mai bine faţă stresului decât rozătoarele cărora li s-a dat apă.

Citeste si Salata verde, beneficii uimitoare pentru sănătate. Te scapă de insomnii şi durerile de cap fără să te îngraşe

Cafeaua în cantităţi mici are rol de protecţie la nivelul endoterului vascular, deci este un factor de protecţie pentru a preveni bolile de inimă. Şi sunt foarte multe ghiduri, în prezent, care recomandă consumul a unor cantităţi mici de cafea în prevenţia bolilor cardiovasculare. Sigur că trebuie să excludem mai întâi orice alte boli care pot să aibă interferenţe cu consumul de cafea. Mă gândesc aici la anumite boli ale tiroidei, anumite tulburări de ritm, tulburări digestive. Deci trebuie să întrebăm medicul”, a precizat medicul cardiolog Florin Mitu pentru Aleph News.


loading...