EXCLUSIV. Catacombele Securităţii de la Ministerul de Interne. Imagini nedifuzate până acum cu celulele morţii VIDEO

România TV este prima televiziune care a reuşit să filmeze celulele morţii, celulele unde au fost torturaţi duşmanii regimului de după 1945. 15 astfel de celule sunt în subsolul Ministerului de Interne şi nimeni nu a spus nimic până acum despre ele. Gazdă ne-a fost Gelaledin Nezir, cel care crede sincer ca românii trebuie să cunoască şi istoria urâtă a perioadelor de dinainte de 1989, pentru ca orori de acest gen să nu se mai repete.

15 dec. 2018, 19:50
EXCLUSIV. Catacombele Securităţii de la Ministerul de Interne. Imagini nedifuzate până acum cu celulele morţii VIDEO

Constantin Ticu Dumitrescu, fostul deţinut politic, a simţit pe propria-i piele fiorul morţii care era prezent în catacombele de sub actualul minister de interne, fost Comitet central al Partidului Comunist Roman.

„Fosta securitate folosea pentru anchete aceste spaţii, vreo 15 la număr… pe care noi le folosim de vreo 60 de ani pentru depozitarea de materiale. În momentul în care clădirea a fost preluată de Gospodăria de Partid în 1958, aceste celule nu au mai servit scopului pentru care erau construite şi au păstrat în ele materialele fostului Comitet Central. Vorbim de anii ’50, timp în care clădirea a servit ca sediu al Ministerului Afacerilor Interne. Aşa a fost construită această clădire, destinaţia iniţială era Ministerul de Interne, cu celulele aferente. Deci, nu vorbim de închisoare, ci de anchetă, de tortură aproape”, a spus Gelaledin Nezir pentru România TV.

Gelaledin Nezir a vorbit şi despre Constantin Ticu Dumitrescu, care a fost anchetat aici: „Dumnezeu să-l ierte, se fac 10 ani de la trecerea lui la cele veşnice, a fost reţinut aici, apoi a devenit senator în 1989, tot aici, la Ministerul de Interne, de aceea, când a trecut la cele veşnice, a lăsat cu limbă de moarte să fie depus aici”.