Cătălin Baba: Clasa pregătitoare este una dintre soluţiile de care România are nevoie

Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, şi-a exprimat bucuria, miercuri, într-o conferinţă de presă, pentru decizia pe care Curtea de Apel Bucureşti a dat-o în favoarea înscrierii copiilor în clasa pregătitoare şi i-a îndrumat pe părinţi să aibă încredere în Ministerul Educaţiei.

RomaniaTV.net
29 feb. 2012, 16:58
Cătălin Baba: Clasa pregătitoare este una dintre soluţiile de care România are nevoie

Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, a fost mulţumit de decizia magistraţilor care au hotărât miercuri ca înscrierile în clasa pregătitoare să meargă mai departe şi a ţinut să asigure toţi părinţii că face tot ce este mai bun pentru copii.

Aşa cum am afirmat clasa pregătitoare este una dintre soluţiile de care România are nevoie în acest moment. Actul de justiţie este un act de încredere în acest caz. Aveţi încredere în Ministerul Educaţiei. Vă asigurăm că facem ce este mai bun pentru copii. Asigurăm toţi părinţii şi toţi profesorii că Ministerul are fonduri necesare pentru toate achiziţiile care sunt destinate unui start bun al clasei pregătitoare„, a declarat Cătălin Baba.

De asemenea, Baba a amintit că Ministrul Educaţiei lansează în dezbatere publică curriculum pentru clasa pregătitoare în urma căreia doreşte îmbunătăţirea proiectului la care a lucrat Institutul de Ştiinţă al Educaţiei.

Inverstiţia în educaţia timpurie şi debutul şcolarităţii la 6 ani rămân soluţii care sunt validate de multe state europene. Pentru România este răspunsul dat miilor de copii care nu păşeau niciodată într-o grădiniţă. În clasa pregătitoare nu se dau note. Sunt activităţi libere de joacă„, a adăugat Cătălin Baba.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis miercuri că înscrierile în clasa pregătitoare merg mai departe, asta după ce mai mulţi părinţi au atacat în instanţă ordinul ministerului privind cuprinderea în clasa pregătitoare şi clasa I. Hotărârea nu este, însă, definitivă.

Într-un alt dosar judecat luni la Curtea de Apel Bucureşti, în care 39 de părinţi au formulat cerere de suspendare a ordinului, este aşteptată în continuare o soluţie.

Totodată, alte două dosare ale părinţilor împotriva Guvernului şi Ministerului Educaţiei privind acelaşi ordin urmează să fie dezbătute de instanţă în 2 martie şi respectiv 6 martie.

Părinţii au dat în judecată Guvernul şi Ministerul Educaţiei nemulţumiţi că în urma acestui act normativ nu îşi vor mai putea înscrie copiii decât în şcolile de care aparţin cu domiciliul.