Cătălin Cherecheș va fi extrădat! Judecătorii din Munchen au decis soarta primarului fugar din Baia Mare

Judecătorii din Munchen au hotărât extrădarea lui Cătălin Cherecheș, iar acest lucru va fi realizat „cu promptitudine”, conform autorităților germane.

13 mart. 2024, 17:47
Cătălin Cherecheș va fi extrădat! Judecătorii din Munchen au decis soarta primarului fugar din Baia Mare

Primarul fugar, Cătălin Cherecheș, va fi extrădat din Germania, conform deciziei luate de autoritățile de la Munchen. Procurorii au transmis că acest lucru se va întâmpla „cu promptitudine”. Organizarea efectivă a extrădării este responsabilitatea Parchetului din Munchen, iar acest lucru se va întâmpla cu repeziciune.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ: Lovitură de proporții pentru Cătălin Cherecheş! Fostul edil riscă o nouă condamnare

Această decizie a fost luată cu foarte puțin timp în urmă de către magistrații de acolo, mai specific de către Tribunalul Regional Superior. În comunicatul oficial se arată că judecătorii nu au considerat că ar fi obstacole nici faptul că s-a plâns Cătălin Cherecheș de condițiile din penitenciarele din România, și nici acele ordine juridice extraordinare depuse împotriva hotărârii judecătorești din țara noastră.

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat miercuri, despre extrădarea fugarului Cătălin Cherecheş din Germania, că procedura este în curs şi este convinsă că vom avea într-un interval de timp scurt un deznodământ.

„Ultima corespondenţă este cea legată de condiţiile din penitenciare şi legată de faptul că hotărârea definită a instanţei din România este valabilă, pentru că dânsul, prin echipa de avocaţi, a contestat atunci ultima hotărâre. Procedura este în curs şi sunt convinsă că vom avea într-un interval de timp scurt un deznodământ”, a declarat ministrul Justiţiei, despre dosarul fugarului Cătălin Cherecheş.

Alina Gorghiu a precizat că nu au mai fost termene intermediare, în instanţă. „Pe măsură ce ne apropiem de final o să pot da informaţii suplimentare. Nu există probleme, până acum, ridicate, nici lămuriri suplimentare cerute, se pare că instanţa germană a primit informaţiile venite dinspre Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) şi de la instanţa de executare şi sunt, sper eu, lămuriţi”, a mai arătat Gorghiu.

Citește și: Cătălin Cherecheş rămâne în arest, în Germania. Comunicat oficial al Parchetului din Munchen