Cătălin Cîrstoiu, despre problemele cauzate în Bucureşti de vântul puternic: „Ferească Dumnezeu să fie cineva rănit din cauza indolenţei şi delăsării manifestate de Nicuşor Dan!”

Bucureștiul se află sub o avertizare de cod portocaliu de vânt. Avertizarea meteo este valabilă până marți, 2 aprilie, ora 18:00. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) rafalele au viteze în general de 80 – 85 de km/h.

02 apr. 2024, 17:11
Cătălin Cîrstoiu, despre problemele cauzate în Bucureşti de vântul puternic: „Ferească Dumnezeu să fie cineva rănit din cauza indolenţei şi delăsării manifestate de Nicuşor Dan!”

În aceste condiţii, bucureştenii s-au confruntat cu numeroase probleme, mai ales în trafic, unde crengile căzute din copaci au îngreunat atât circulaţia automobilelor persoanle, dar şi a mijloacelor de transport în comun. Din fericire, până la această oră, nu au fost înregistrate victime sau răniţi.

STB anunță că liniile 16 și 36 sunt blocate pe Șoseaua Petricani, din cauza unui copac care a căzut pe rețeaua de contact. Tramvaiele întorc la bucla Lacul Tei. Liniile 5, 16 și 36 sunt blocate pe Strada Maica Domnului, după stația Alexandru cel Bun, pe sensul de mers spre Str. Reînvierii, respectiv spre Lizeanu, deoarece un copac a căzut pe rețeaua de contact. STB anunță că tramvaiele circulă deviat.

În aceste condiţii, candidatul PSD-PNL la primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a scris pe ăpagina sa de Facebook un mesaj în care îl acuză pe actualul edil, Nicuşor Dan, că nu a luat măsurile necesare pentru a preveni astfel de neplăceri, mai ales că aceste intensificări ale vântului pot duce la rănirea gravă a cetăţenilor.

Citeşte şi: Rareș Bogdan este sigur că medicul Cătălin Cîrstoiu va câștiga Primăria Capitalei: „Dacă se lipește de Coaliție, va crește”

„Bucureștiul a ajuns orașul în care orice pală de vânt dă peste cap totul și aduce haosul.

Și asta din cauza lentorii și lipsei de eficiență a primarului general, care nu a autorizat toaletarea arborilor sau îndepărtarea copacilor uscați. Dar și a dezinteresului total față de reabilitarea clădirilor degradate.

Ferească Dumnezeu să fie cineva rănit din cauza indolenței și delăsării manifestate de Nicușor Dan!

De aceea este nevoie de implicare, de lucru în echipă și de măsuri punctuale pentru ca astfel de fenomene absolut normale să nu pună în pericol siguranța bucureștenilor.”, a scris Cîrstoiu pe reţeaua socială.

Citeşte şi: Alertă de fenomene meteo severe după zile cu 30 de grade. Cod galben și portocaliu de vânt puternic și vijelii