Drulă desființează Guvernul Ciucă: „Împrumută România cu 9,3% dobândă, mai mare ca a Rusiei / Continuă angajările la stat, în loc să se strângă cureaua”

România continuă să trăiască pe datorie. Sumele pe care cetățenii români trebuie să le achite cresc de la un an la altul.

22 iun. 2022, 16:33
Drulă desființează Guvernul Ciucă: „Împrumută România cu 9,3% dobândă, mai mare ca a Rusiei / Continuă angajările la stat, în loc să se strângă cureaua”

Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, a ieșit la atac. Fostul ministru al Transporturilor a criticat Guvernul vehement Guvernul Nicoale Ciucă, pentru împrumuturile executivului încheiate în schimbul unor dobânzi colosale.

De-a lungul timpului, guvernele de la Palatul Victoria s-au împrumutat în schimbul celor mai mari dobânzi din Europa. Cel mai recent împrumut, însă, reprezintă o mare problemă pentru România, a atenționat Cătălin Drulă.

9,3% este o dobândă mai mare chiar decât rata la care s-a împrumutat Rusia.

„Ne-am împrumutat – ultimul împrumut al României – la 9,3%, care este mai mult decât rata la care se împrumută Rusia. 8,8% a fost Rusia zilele astea. România – 9,3%. Asta e încrederea pe care o prezintă economia României. Inflaţia e cea mai mare. Multe ţări au probleme economice în perioada asta, dar în România (n.r. – inflaţia) e cea mai mare.

La noi dobânzile sunt cele mai mari, pentru că măsurile fiscale trebuiau să fie ale unui guvern care strânge cureaua şi reduce cheltuielile – astfel încât politica fiscală să meargă în sincron cu politica monetară a BNR, care ridică ratele de dobândă (…) – dar în loc de asta, continuă să angajeze la stat, să crească cheltuieli peste tot şi efectul este unul dezastruos”, a declarat Drulă, la Digi FM.

 

USR solicită măsuri care să conducă la reducerea tarifelor la motorină și benzină / Cătălin Drulă anticipează fuga PSD-ului de la guvernare

 

În plus, alături de PSD și AUR, USR susține impunerea unor măsuri pentru reducerea TVA-ului la carburant de la 19%, la 5%. În plus, Cătălin Drulă este deschis pentru reducerea accizei.

Fostul ministru al Transporturilor se așteaptă ca PSD să fugă de la guvernare, când PNL va trebui să predea ștafeta „rotativei”. Astfel, Marcel Ciolacu nu va deveni premier al României.

„Probabil nu o să rupă coaliţia în vara asta, pentru că vara e mai pe relaxare şi au concedii de făcut şi deocamdată e bine la măcelărie, mai sunt contracte de făcut cu statul. Dar sunt convins că ne îndreptăm către o fugă a PSD-ului de responsabilitatea propriilor decizii.

Niciodată în istorie PSD nu a stat să trăiască consecinţele deciziilor dezastruoase pentru economie”, a declarat liderul interimar al USR, potrivit sursei citate.