Cătălin Drulă anunţă că autostrada dintre Târgu Mureş şi aeroportul acestui oraş va fi gata înainte de termen. „Stadiul lucrărilor a ajuns acum la peste 70%”

Ministrul Transporturilor a anunţat miercuri că lucrează bine pe autostrada care face legătura între Târgu Mureş şi aeroportul acestui oraş deoarece stadiul lucrărilor este de peste 70%.

11 aug. 2021, 09:13
Cătălin Drulă anunţă că autostrada dintre Târgu Mureş şi aeroportul acestui oraş va fi gata înainte de termen. „Stadiul lucrărilor a ajuns acum la peste 70%”

Cătălin Drulă anunţă că autostrada dintre Târgu Mureş şi aeroportul acestui oraş va fi gata înainte de termen. Autorităţile sunt încrezătoare că drumul va putea fi deschis până la finalul anului.

„Avans bun pe şantierul A3 Transilvania dintre Târgu Mureş şi aeroport. Se lucrează bine pe autostrada care va face conexiunea dintre Tg. Mureş şi aeroportul acestui oraş, ca dovadă că stadiul lucrărilor a ajuns acum la peste 70%. Segmentul de aproximativ 10 km face parte din Autostrada Transilvania Tg. Mureş – Cluj Napoca – Oradea”, a scris, miercuri, Cătălin Drulă, pe Facebook.

Cătălin Drulă anunţă că autostrada dintre Târgu Mureş şi aeroportul acestui oraş va fi gata înainte de termen. „Va fi gata până la finalul anului – îmbucurător”

Ministrul Transporturilor a precizat că se fac lucrări pe toate fronturile: se aşterne stratul final de uzură; se lucrează la finalizarea podurilor şi pasajelor (sunt 9, în total); şi la semi-nodul rutier de la Ungheni + cele 2 sensuri giratorii prin care proiectul se conectează la Municipiul Tg. Mureş.

”Proiectul început în iulie 2020 va fi gata până la finalul anului – îmbucurător, înainte de termen”, a mai anunţat Cătălin Drulă.

Citeşte şi: Când va fi gata prima autostradă care va trece munţii în România. Anunţul ministrului Transporturilor

La sfârşitul lunii iulie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prezentat imagini de pe șantierul lotului Tg Mureș – Ungheni + drum de legătură din Autostrada Transilvania, unde stadiul lucrărilor a ajuns la 57%. Acest lot de autostradă ar urma să fie inaugurat chiar în 2021, conform estimărilor șefului Transporturilor, Cătălin Drulă.

„Raportul de progres al proiectului „Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea”, Lot 1 – Târgu Mureș – Ungheni + Drum de legătură.  Stadiul fizic actual al proiectului este de 57%”, se arată în postarea CNAIR cu imagini de pe acest șantier.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 22 iulie 2020, perioada de execuție prevăzută de contract fiind de 18 luni. Valoarea de atribuire a contractului este de 192,06 milioane de lei fără TVA.

Conform contractului, lucrările ar trebui finalizate anul viitor, însă potrivit estimărilor constructorului și ale CNAIR SA, acestea ar putea fi terminate mai devreme, respectiv în 2021, se menționează pe site-ul CNAIR.

Acest lot din Autostrada Transilvania a fost unul dintre cele mai disputate proiecte de infrastructură rutieră. Pentru atribuirea contractului, Compania de Drumuri a primit în total 12 oferte.

CNAIR a lansat pe 21 octombrie 2016 licitaţia pentru „realizarea Autostrăzii Brașov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, Lotul 1: Târgu Mureş – Ungheni şi Drum de legătură – relicitare”.

Valoarea estimată a contractului era de 284,91 milioane de lei, fără TVA. Acesta prevede execuţia lucrărilor pentru următorul tronson de autostradă: Lot 1: Târgu Mureş– Ungheni (4,5 km) + drum de legătură (4,7 km).

Autostrada A3 (numită şi Autostrada Transilvania pe porţiunea Braşov-Borş) face legătura dintre Bucureşti şi ieşirea spre Ungaria prin Borş.

Citeşte şi: Pot începe lucrările la autostrada Piteşti – Curtea de Argeş. Anunţul lui Cătălin Drulă: „Constructorul a început mobilizarea”