Cătălin Drulă anunţă că s-au încheiat şantierele pe A2: „Au fost încheiate înainte de sezonul estival”

Cătălin Drulă vine cu veşti bune pentru români. Ministrul Transporturilor a anunţat că şantierele de pe autostrada Soarelui au fost finalizate înainte de sezonul estival.

27 mai 2021, 11:57

Cătălin Drulă a anunţat pe pagina de Facebook că s-au încheiat şantierele de pe Autostrada Soarelui.

Cătălin Drulă: Vom circula pe autostrada A2 fără şantiere

„De astăzi, și toată vara, vom circula pe autostrada A2 de la București la Constanța fără șantiere. Așa cum am stabilit cu compania de drumuri, toate devierile de trafic de pe A2 au fost încheiate înainte de sezonul estival.

La podul de la Cernavodă, lucrările ample de reabilitare au început în martie. Constructorul s-a mobilizat corespunzător și a respectat termenul de redare în trafic așa cum am convenit. Lucrările pe partea carosabilă vor fi reluate în toamnă”, a transmis ministrul transporturilor într-o postare pe pagina de Facebook.

Citeşte şi Cătălin Drulă rămâne în Guvern. Premierul Cîţu a anunţat că nu iau în calcul o remaniere

Compania Maristar a câștigat la începutul anului contractul pentru „realizarea Lucrărilor de Reabilitare a Podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, la km 157+600”, cu o valoare de 66,8 milioane de lei fără TVA.

“Reabilitarea căii de rulare Constanța-București a podului de la Cernavodă a fost realizată într-un timp record și la un nivel ridicat de calitate. O echipă de 200 de oameni a lucrat zilnic, cu excepția sărbătorilor de Paște, pentru a finaliza la timp lucrările, astfel încât să se circule în siguranță spre litoral înainte de începerea sezonul estival. Pe toată perioada verii vom continua lucrările de infrastructură a podului, urmând ca în septembrie să începem a doua etapă importantă, modernizarea căii de rulare dinspre București spre Constanța”, a declarat George Vlasie, directorul general al companiei.

Pe 15 septembrie va urma a două etapă important a proiectului, reluarea lucărilor pe calea de rulare București-Constanța a podului peste Dunăre de la Cernavodă. Reabilitarea podului este finanțată din fonduri europene nerambursabile. Durata contractului este de 24 luni pentru perioada de execuție a lucrărilor și de 60 de luni pentru perioada de garanție.

În timpul lucrărilor au fost utilizate circa 80 de utilaje și instalații pentru realizarea de lucrări precum:

Frezare îmbrăcăminți asfaltice – 3.600 tone

Demolare betoane – 1.450 tone

Demontare parapeți existenți – 2.332 mp

Turnare beton – 780 mc

Lucrări de hidroizolație: 14.580 mp

Schimbare iluminat

Turnare asfalt – 3.920 tone

Montare parapeți metalici rutieri tip foarte greu nou – 2.332 mp

Lucrări de întreținere metal executate până în prezent – 30.000 mp

Lucrări de întreținere beton executate până în prezent – 5.000 mp

Podul peste Dunăre de la Cernavodă este un pod combinat de cale ferată și șosea, care traversează fluviul Dunărea și împreună cu podul similar de la Fetești, conectează orașul București de Portul Constanta, de asemenea unind Drobogea de Muntenia prin Autostrada A2.

Reamintim că lucrările de reparaţii pe autostrada A2 București-Constanța, pe tronsonul kilometric 64+700 metri (Lehliu Gară/CL) – 71+500 metri (Dor Mărunt/CL) erau anunţate până la finalul lunii mai. Din acest motiv, traficul rutier a fost restricționat pe sensul către București, fiind deviat pe sensul către litoral, acolo unde o bună perioadă de timp s-a circulat pe câte o bandă în ambele direcții.

Tot pe Autostrada A2 București-Constanța, între kilometrii 156+700 m și 160+100 m (Podul Cernavodă), din cauza lucrărilor de reparații circulația a fost restricționată pe calea 2 (sensul către București), traficul fiind deviat pe calea 1, acolo unde se circulă pe câte o bandă, în ambele sensuri.

Citeşte şi Cătălin Drulă, veste proastă despre metroul spre Otopeni. „Se pune problema dacă această investiţie de 700 de milioane de euro este utilă în această formă”