Cătălin Drulă anunţă că USR nu vrea să mai fie un partid de categoria „şi altele”. „Ţintim să câştigăm alegerile din 2024!”

Cătălin Drulă, preşedintele USR, a afirmat că formaţiunea pe care o conduce nu doreşte să intre în alegerile din anul 2024 drept un partid din categoria "şi altele", ci cu scopul de a le câştiga.

23 nov. 2022, 22:17
Cătălin Drulă anunţă că USR nu vrea să mai fie un partid de categoria „şi altele”. „Ţintim să câştigăm alegerile din 2024!”
Cătălin Drulă anunţă că USR nu vrea să mai fie un partid de categoria "şi altele". "Ţintim să câştigăm alegerile din 2024!"

Preşedintele USR susţine că unele cercetări sociologice arată o creştere a formaţiunii sale, concomitent cu o nemulţumire a electoratului faţă de actuala coaliţie. „Politica e pe voturi. La ultimele alegeri am avut un vot al celor care cred că e nevoie de o alternativă liberală modernizatoare în România, împărţit între USR şi PNL. Sunt oameni care de bună credinţă au dat votul PNL-ului pentru că credeau în Ioahnnis, credeau într-un proiect de modernizare a României, credeau că PNL e… Aceşti oameni se simt înşelaţi. Noi am fost consecvenţi cu ce am spus. Mă bazez pe marele electorat din România care s-a săturat de felul de a face politică al PNL şi PSD”, a declarat Cătălin Drulă la Profit News TV.

Citeşte şi: Cătălin Drulă, acuzaţii dure după ridicarea MCV. „Regimul Iohannis nu scapă!”

Cătălin Drulă a mai spus că USR este în creştere în sondajele de opinie: „Noi suntem în creştere şi în sondajele pe care le au ei, de aia ne atacă încontinuu, dacă vă uitaţi la PSD şi PNL, nu este zi în care să nu spună USR. Ţintim să câştigăm alegerile din 2024. Sunt 18 luni până în acel moment în care avem de muncit. Nu mergem în alegerile din 2024 ca un partid la „şi altele”. Mergem să schimbăm România”.

Întrebat dacă USR va intra în alegeri singur sau alături de alte formaţiuni politice, într-un pol de dreapta, Cîtîlin Drulă a răspuns că pot avea loc discuţii pe acest subiect: „Putem discuta, important este ca orice discuţie să fie aşezată, să vedem unde merg lucrurile”.

Citeşte şi: Cătălin Drulă atacă coaliţia de guvernare: „Nici PSD, nici PNL nu vor eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor”

„Partidele vechi, PNL şi PSD, nu mai sunt partide, nu mai au crez, nu mai au idei. Sunt un grup de oameni care deţin funcţii în stat sau demnităţi politice şi al căror singur scop de a exista este de a perpetua această stare de fapt: să deţină funcţii. Sunt la vale din punctul de vedere al încrederii, se prăbuşesc partidele astea”, a mai spus Cătălin Drulă.