EXCLUSIV | Cătălin Drulă ar fi primit ilegal informaţii de la DNA despre Ion Rădoi. Avocata sindicalistului aruncă bomba: „Vorbim de o subordonare a DNA în faţa USR”

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor (USRPLUS), este acuzat că a primit informaţii de la un procuror DNA despre plasarea sub control judiciar a lui Ion Rădoi, liderul sindicatului de la Metrou, şi a partenerei sale, înainte de Poliţie. Avocatul sindicalistului a dezvăluit, în direct la România TV, că a făcut deja o solicitare de recuzare a procurorului Delia Ciurariu.

22 iul. 2021, 22:57
EXCLUSIV | Cătălin Drulă ar fi primit ilegal informaţii de la DNA despre Ion Rădoi. Avocata sindicalistului aruncă bomba: „Vorbim de o subordonare a DNA în faţa USR”

Cătălin Drulă a primit ilegal informaţii de la DNA despre Ion Rădoi. România TV a intrat în posesia documentului de la DNA trimis la 12 noaptea ministrului Transporturilor. E vorba despre ordonanţa controlului judiciar emisă pe numele sindicalistului Ion Rădoi. Procurorii s-au grăbit să-l înştiinţeze pe ministrul Cătălin Drulă, înainte de Poliţie.

Avocata lui Ion Rădoi, Mariana Ştefan, a explicat, joi, în direct la România TV, că este vorba despre o ilegalitate şi o greşeală a procurorului DNA care „compromite activitatea instituţiei”.

„Nu e conform legii. Din punctul meu de vedere, este o mare greşeală a procurorului DNA care astfel, din punctul meu de vedere, compromite activitatea instituţiei. Pentru motivul acesta am formulat cerere de recuzare.

Documentele comunicate atât domnului ministru Drulă, cât şi domnului Ştefan Paraschiv, directorul Metrorex, au fost comunicate în mod nelegal. E vorba despre ordonanţa prin care s-a instituit măsura controlului judiciar vizavi de domnul Ion Rădoi şi faţă de partenera sa de viaţă, doamna Claudia Minea.

Acest lucru este nelegal, având în vedere următoarele aspecte: cei doi, chiar dacă au calitate de persoane vătămate, n-au formulat nicio cerere în dosar prin care să folosite procurorului de caz dreptul de a consulta dosarul. Art 81 care prevede dreptul persoanelor vătămate le-ar fi permis să consulte dosarul, numai după ce procurorul de caz ar fi admis această cerere. Acelaşi lucru îl facem noi, avocaţii inculpaţilor, pentru că avem dreptul să avem acces la dosar, însă numai în urma unei cereri şi evident după ce este admisă de către procuror”, a declarat avocata lui Ion Rădoi.

Citeşte şi: Stenograme. Cristian Piedone, convorbire interceptată cu Ion Rădoi: „Îmi dai şi mie o jumate de staţie la Izvor?”. Şeful sindicatului subînchiria spaţii comerciale cu sume între 5.000 şi 200.000 de euro

Cătălin Drulă ar fi primit ilegal informaţii de la DNA despre Ion Rădoi. „Mi se pare o umilinţă a unei autorităţi cum este DNA”

De asemenea, Mariana Ştefan a menţionat că „ordonanţa prin care s-a instituit controlul judiciar se comunică numai inculpaţilor, în cazul nostru şi, de asemenea, se comunică organelor care exercită activitatea de supraveghere, conform art 215 din Codul de procedură penală”.

Apărătoarea consideră că a fost şifonată imaginea DNA după ce procurorul a trimis ministrului Cătălin Drulă informaţii despre plasarea sub control judiciar a lui Ion Rădoi.

„Lucrul ăsta mi se pare o umilinţă a unei autorităţi cum este DNA. Este şifonată imaginea DNA. Nu se practică aşa ceva! Nu e legal!

Vorbim de o subordonare a DNA în faţa USR. În momentul în care s-a comunicat ordonanţa de luare a măsurii de control judiciar faţă de domnul Ion Rădoi, procurorul care a făcut lucrul acesta şi care a semnat în numele procurorului-şef de secţie, a domnului Paul Dimitriu, procurorul şi-a asumat neobligând partea să respectă confidenţialitatea informaţiilor la care ar fi avut acces, să ajungă în presă, cum s-a întâmmplat, dar nu în toată presa, ci doar în cea privilegiată, adică agreată de anumite structuri politice, a unor informaţii confidenţiale, nepublice din dosar.

Informaţiile puse la dispoziţia persoanelor vătămate nu au fost în niciun fel blurate, anomimizate. I s-a permis atât domnului Drulă, cât şi domnului Ştefan Paraschiv, dar şi terţilor care au intrat în posesia ordonanţelor de instituire a măsurii controlului judiciar să aibă acces la informaţii care sunt protejate, potrivit GDPR, faptă ce reprezintă infracţiune”, a mai precizat avocata lui Ion Rădoi.

Avocata lui Ion Rădoi, Mariana Ştefan, a publicat joi o serie de e-mailuri din care rezultă că în ziua audierii şi plasării sub control judiciar a lui Ion Rădoi, ministrul Transporturilor Cătălin drulă era ţinut la curent cu desfăşurarea evenimentelor chiar de către organele de anchetă.

Din fotografiile publicate de avocata lui Ion Rădoi rezultă că odată ce acesta a fost plasat sub control judiciar, un subcomisar de poliţie a trimis imediat câte un mail către directorul Metrorex Sorin Paraschiv şi către ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Citeşte şi: Rădoi a făcut apel la „greii PNL” pentru a scăpa de ministrul Drulă: „Simţeam cum fierbe totul, ştii?”


loading...