Cătălin Drulă, despre o posibilă candidatură la prezidențiale: „Voi lua decizia la momentul potrivit, probabil pe finalul acestui an”

Cătălin Drulă ia în considerare o posibilă colaborare cu Ludovic Orban pentru anul electoral 2024 și se gândește și la alte "partide democratice şi cu toţi cei care vor să pună umărul la dărămârea PNL-PSD".

23 ian. 2023, 09:44
Cătălin Drulă, despre o posibilă candidatură la prezidențiale: „Voi lua decizia la momentul potrivit, probabil pe finalul acestui an”

Întrebat dacă ia în considerare o colaborare cu Ludovic Orban, Cătălin Drulă nu a exclus această variantă.

„(…) În ceea ce îl priveşte pe domnul Orban, avem o colaborare parlamentară foarte bună, depunem împreună moţiuni simple împreună, atacuri la CCR.

În afara zonei parlamentare, colaborăm bine la nivel local, lucruri punctuale şi cu PMP. Atâta timp cât vorbim despre partide democratice, din zona care respectă valorile democratice, ne dorim o colaborare şi să oferim o alternativă României în 2024. Spun că doresc să colaborăm cu toţi cei care vor să pună umărul la dărămârea PNL-PSD. E posibilă o construcţie şi alternativă de dreapta”, a declarat Drulă, duminică, la Prima News.

Citește și Cătălin Drulă atacă din nou autorităţile după accidentul mortal de la Pasajul Unirii: „Prefectul Toni Greblă şi alte oficialităţi au minţit”

Cătălin Drulă, președintele USR,  a spus că exclude din start o colaborare cu un partid extremist, cum ar fi AUR sau REPET, condus de Dacian Cioloș.

Întrebat dacă se mai poate pune problema unui proiect comun cu Dacian Cioloș, Drulă a explicat: „E un pic ridicol. Nu, nu suntem totuşi la emisiunea «Iarta-mă». Eu îl respect pe dumnealui. Au luat totuşi o alegere. Sunt pe calea lor. Pe mine mă interesează ce se întâmplă cu USR”.

Cătălin Drulă, despre o candidatură la prezidențiale: „Voi lua decizia la momentul potrivit”

Cătălin Drulă nu a respins varianta candidaturii sale la alegerile prezidențiale. Politicianul a dezvăluit că nu a luat o decizie în acest sens și că o va lua la momentul potrivit.

Citește și USR s-a răzgândit. Cătălin Drulă îl atacă pe Klaus Iohannis și PNL-ul: „Ce au făcut ei și familia lor e de neînțeles! Nimic nu și-au asumat!”

„Nu am luat o decizie. Am alţi colegi şi colege care pot să conducă statul român cu agendă de modernizare, europeană. Voi lua decizia la momentul potrivit. Posibil pe finalul acestui an”, a mai spus liderul USR.