Cătălin Drulă îl dă de gol pe Dacian Cioloş: „Scopul nostru este să facem un guvern şi asta ar fi o variantă”

Vicepreședintele USR Cătălin Drulă a declarat miercuri că Dacian Cioloș ar putea renunța la mandatul de premier desemnat, dacă PNL vine cu o propunere de premier care să nu fie Florin Cîțu.

14 oct. 2021, 08:48
Cătălin Drulă îl dă de gol pe Dacian Cioloş: „Scopul nostru este să facem un guvern şi asta ar fi o variantă”

Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor în guvernul de coaliţie condus de Florin Cîţu, a fost întrebat miercuri dacă preşedintele USR Dacian Cioloş ar fi pregătit să renunţe la mandatul de premier desemnat în favoarea unuia din partea PNL.

„Eu cred că da, pentru că scopul nostru este să facem un guvern și asta ar fi o variantă de deblocare, dar altfel, dacă aceste discuții nu se concretizează, până la urmă trebuie să facem niște pași în logica instituțională. Președintele a propus un premier, acesta își alcătuiește lista miniștrilor, un program și îl supune votului Parlamentului”, a declarat fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă.

Citeşte şi: Rareş Bogdan: Îi rog pe cei de la USR şi UDMR să se întoarcă la masă şi să continuăm guvernarea sub conducerea lui Florin Cîţu

Cătălin Drulă vorbește de ipoteza unui guvern minoritar: „USR va încerca prin vot, nu promitem nimic!”

Fostul ministru al Transporturilor vorbește și despre scenariul unui guvern minoritar, în care USR va trebui să câștige majoritatea în Parlament.

„Noi suntem un partener foarte loial în negociere. Noi încercăm cât mai mult să obținem pentru alegătorii noștri. Dacă Dacian Cioloș e premier, vom avea o rediscutare. E o chestiune de ponderi. Dincolo de discuția pe portofolii, nu e o discuție de orgoliu. Trebuie să avem un scop comun. Criza se putea rezolva extrem de repede. Un premier al coaliției nu este al unui singur partid, iar într-o coaliție nu poate un singur partid să ia toate portofoliile.

Trebuie să discutăm mai așezat, inclusiv pe bugetul pe 2022. Putem încerca și varianta unui guvern monocolor. Aici era minunat dacă avem 55% din Parlament. Avem oameni foarte buni și s-ar putea descurca. Președintele ne-a dat acest mandat. Dacă vom ajunge la vot cu guvernul, noi nu vom promite ceva, ci vom merge pe vot. Discutăm cu toate forțele politice”, a mai declarat Cătălin Drulă la TVR.

Citeşte şi: Varujan Pambuccian, după negocierile cu Dacian Cioloş. „Este o opţiune mai puţin fericită un guvern minoritar”