Varujan Pambuccian, după negocierile cu Dacian Cioloş. „Este o opţiune mai puţin fericită un guvern minoritar”

Varujan Pambuccian, liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, a declarat, miercuri, că speră să se ajungă "la o soluţie fericită" privind formarea noului Guvern, cu toate că a recunoscut că refacerea coaliţiei poate fi un demers "dificil".

13 oct. 2021, 23:51
Varujan Pambuccian, după negocierile cu Dacian Cioloş. „Este o opţiune mai puţin fericită un guvern minoritar”

Varujan Pambuccian a catalogat discuţia purtată cu premierul desemnat, Dacian Cioloş, drept una echilibrată şi necesară.

„A fost o iteraţie necesară, şi e normală, că, până la urmă, toate lucrurile se fac prin iteraţii. Sigur că s-a discutat şi despre trecut, ceea ce după părerea mea este absolut secundar, pentru că acum ce contează este viitorul şi mai ales ceea ce contează este viitorul imediat. Eu am insistat asupra necesităţii urgente de a aborda problemele reale, adică criza energetică, criza alimentară, care se prefigurează şi creşterea inflaţiei şi că, în condiţiile astea, toate lucrurile care ţin de trecut, de neînţelegeri, de tot felul de poziţii foarte colţuroase şi de chestiuni care sunt legate de persoane, pălesc. Nu a fost o discuţie rea, pentru că a fost într-un ton foarte echilibrat, calm. Am asistat la multe întâlniri de genul ăsta în viaţa mea şi asta a fost chiar o întâlnire relativ bună. Nu ştiu dacă va avea rezultate imediat, dar sper că va avea rezultate pe termen mediu, pentru că e important să ne concentrăm puţin şi pe lucrurile care contează pentru oamenii din jurul nostru”, a explicat Varujan Pambuccian, deputatul minorităţilor naţionale, conform Agerpres.

Liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale este de părere că există mai multe opţiuni, una fiind refacerea coaliţiei de guvernare.

„Dar reconstruirea ei, de fapt, dar ăsta este un lucru dificil, nu e imposibil, dar dificil. Şi asta nu are cum să se întâmple într-o singură iteraţie”, a punctat Pambuccian.

Citeşte şi: Rareş Bogdan: Îi rog pe cei de la USR şi UDMR să se întoarcă la masă şi să continuăm guvernarea sub conducerea lui Florin Cîţu

Varujan Pambuccian nu vrea Guvern minoritar. „Este o opţiune mai puţin fericită”

De asemenea, Varujan Pambuccian a afirmat că nu ar susţine ideea unui Guvern minoritar, cu sprijin în Parlament.

„Ţinând cont de cum arată lumea reală, pentru că tot timpul trebuie să ne raportăm la lumea reală din jurul nostru şi la problemele reale pe care le au oamenii în momentul de faţă, cred că este o opţiune mai puţin fericită un guvern minoritar decât un guvern care să aibă sprijin în Parlament – un sprijin predictibil şi pe termen lung”, a argumentat Varujan Pambuccian, conform sursei citate.

Liderul minorităţilor naţionale din Parlament a precizat că grupul pe care îl conduce va avea întotdeauna o atitudine de echilibru şi şi-a exprimat speranţa că se va ajunge în final „la o soluţie fericită”.

Citeşte şi: Dacian Cioloş, după negocierile cu Cîţu şi Hunor: Este exclus să facem alianţă cu PSD şi AUR. Singura variantă pentru noi e alături de PNL şi UDMR