Cătălin Drulă răbufneşte după ce directorul Metrorex a fost revocat. „De ce să se lupte PNL cu mafia din subteran?”

Fostul ministru al Transporturilor a criticat în termeni duri demiterea lui Ştefan Paraschiv din funcţia de director al Metrorex, spunând că este vorba despre omul care "a pus ranga pe cartelul de la metrou".

17 nov. 2021, 13:34
Cătălin Drulă răbufneşte după ce directorul Metrorex a fost revocat. „De ce să se lupte PNL cu mafia din subteran?”

Deputatul USR Cătălin Drulă a dat de înţeles că PNL nu ar vrea „să lupte cu mafia de la metrou”.

„PNL l-a dat afară pe Ștefan Paraschiv, omul care a pus «ranga» pe cartelul de la metrou. De ce să se lupte PNL cu mafia din subteran? Și ei, și PSD-ul au coabitat cu ea zeci de ani. Așa că l-au schimbat din funcție pe directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

Mai mult, fostul ministru al Transporturilor a amintit că Ştefan Paraschiv a mai făcut curăţenie în ultimele zile de mandat.

„15 spații comerciale (din 23) au fost dezafectate în stațiile Piața Victoriei 1 și 2. Restaurația vine în forță. Asta înseamnă reformă în viziunea USL 2-ului care ni se pregătește”, a conchis Drulă.

Laurențiu Gabriel Trușcă este noul director general al Metrorex, după ce Consiliul de Administrație l-a revocat miercuri pe Ștefan Parachiv, conform publicației Clubferoviar.ro.

Citeşte şi: VIDEO Directorul Metrorex sparge cu ranga uşa unui chioşc la metrou. Drulă: Un cartel se destructurează cu ranga

Cine este noul director general al Metrorex

Noul director general interimar al Metrorex este Laurenţiu Truşcă, specializat în afaceri cu petrol, director comercial la o companie de profil.

Din decembrie 2017 și până în luna martie a anului în curs, Laurenţiu Truşcă a ocupat funcția de director Comercial la Octano Downstream SRL București, societatea specializată în comerțul cu carburanți.

Anterior, în perioada martie 2015-decembrie 2017, Trușcă a lucrat tot în domeniul petrolier, la Nobel Oil Downstream SRL București, ocupând două funcții de top management. Cu o mică întrerupere, de nici doi ani de zile, când a lucrat în domeniul importului și distribuției de produse alimentare, la Zararom, Laurențiu Gabriel Trușcă a activat toată cariera sa în industria petrolieră. Astfel, în perioada noiembrie 2001-octombrie 2013 noul director general al Metrorex a lucrat la Rompetrol Downstream.

Trușcă este licențiat atât în Managementul Afacerilor, cât și în Administrație Publică.

Citeşte şi: Ştefan Paraschiv, directorul Metrorex care a demolat chioşcurile cu ranga, revocat din funcţie după opt luni