Cătălin Drulă se opune eliminării cotei unice de impozitare. „Dacă o singură taxă crește, Guvernul securisto-socialist trebuie să-și dea demisia”

Președintele interimar al USR a criticat în termeni duri modul în care coaliţia de guvernare ia în calcul schimbarea sistemului de impozitare din România.

23 mai 2022, 17:03
Cătălin Drulă se opune eliminării cotei unice de impozitare. „Dacă o singură taxă crește, Guvernul securisto-socialist trebuie să-și dea demisia”

Cătălin Drulă susţine că luni are loc o întâlnire în cadrul coaliţiei pentru modificarea sistemului de impozitare.

„Coaliția sărăciei se întâlnește astăzi ca să schimbe sistemul de impozite. Dacă o singură taxă crește, guvernul securisto-socialist trebuie să-și dea demisia.

În sfârșit Iohannis are ocazia să urmărească cu atenție și îngrijorare și să trimită acasă acest executiv al falimentului”, a precizat preşedintele interimar la USR.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu vrea să fie rediscutată taxarea firmelor. „Munca în România e impozitată mult prea mult față de impozitarea capitalului”

Reacţia lui Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, vine în contextul în care Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, anunţa pe 13 februarie că în 2022 nu vor fi introduse taxe noi. Liderul social-democraților a precizat însă că susține introducerea impozitării progresive.

„Ce pot spune cu certitudine: anul acesta nu vor apărea taxe noi, este şi normal”, a declarat Marcel Ciolacu.

Potrivit News.ro, liderii coaliţiei se reunesc, luni, la ora 18.00, la Palatul Victoria, în şedinţă. Coaliţia aşteaptă de la Ministerul Finanţelor, în maximum o săptămână, analiza privind modificările la Codul Fiscal care ar urma să intre în vigoare începând de anul viitor, precum şi alte măsuri care vor fi luate de Executiv, în partea a doua a anului, pentru a combate efectele creşterii inflaţiei. Liderii politici vor discuta şi despre stadiul implementării PNRR.

Citeşte şi: Şedinţă de foc a Coaliţiei de guvernare. Se discută modificările la Codul Fiscal, precum impozitul progresiv, dar şi despre PNRR