Marcel Ciolacu vrea să fie rediscutată taxarea firmelor. „Munca în România e impozitată mult prea mult față de impozitarea capitalului”

Preşedintele PSD a anunţat, luni, că va aborda în cadrul coaliţiei de guvenare ideea rediscutării impozitării companiilor deoarece, din punctul său de vedere, persoanele cu "veniturile foarte mici cu greul economiei".

23 mai 2022, 16:34
Marcel Ciolacu vrea să fie rediscutată taxarea firmelor. „Munca în România e impozitată mult prea mult față de impozitarea capitalului”

Marcel Ciolacu vrea ca partidele din coaliţia de guvernare să găsească ” linia de echilibru între impozitarea muncii și impozitarea capitalului”.

”Ce vă pot spune: în acest moment munca în România e impozitată mult prea mult față de impozitarea capitalului. Aici, în cadrul coaliției, trebuie să avem aceste discuții, să găsim linia de echilibru între impozitarea muncii și impozitarea capitalului. Cu alte cuvinte, clasa medie și cei cu venituri foarte mici duc to greul economiei. Venim și echilibrăm acest lucru sau nu?”, a spus liderul PSD, conform G4media.

Întrebat despre modalitatea în care va fi realizată această „echilibrare”, Marcel Ciolacu a afirmat doar că „veți vedea cu propunerile cu care va veni dl ministru al Finanțelor la coaliție”.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu insistă cu impozitul progresiv: „Ne dorim o ţară ca afară, dar cu un sistem digital ca în Rusia?”

Marcel Ciolacu vrea să fie rediscutată taxarea firmelor. „Nu poți să ții tot deficitul României pe spatele celor care muncesc”

Cât despre majorarea taxării capitalului, Marcel Ciolacu a spus că „trebuie să găsim un echilibru între impozitarea muncii și a capitalului”.

„Anul acesta nu se vor modifica taxele. Posibil nici la anul. Suntem în prag de criză economică, oameni buni. Nu poți să ții tot deficitul României pe spatele celor care muncesc. Nu putem să-i omorâm pe cei cu venituri mici și să nu avem o clasă de mijloc. Nu poți să nu stimulezi serviciile și să menții o cotă unică aberantă”, a mai precizat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liderii coaliţiei se reunesc în şedinţă, luni, la ora 18:00. PSD, PNL şi UDMR aşteaptă de la Ministerul Finanţelor, în maximum o săptămână, analiza privind modificările la Codul Fiscal care ar urma să intre în vigoare începând de anul viitor, precum şi alte măsuri care vor fi luate de Executiv, în partea a doua a anului, pentru a combate efectele creşterii inflaţiei, conform News.ro.

Liderii politici vor discuta şi despre stadiul implementării PNRR.

PSD doreşte introducerea unui impozit progresiv în România, arătând că în fapt, cota unică nu mai este în România, în urma deciziilor privind exceptarea mai multor categorii, precum angajaţii din agricultură, alimentaţie, IT, etc. De cealaltă parte, PNL susţine păstrarea cotei unice în România.

Citeşte şi: Şedinţă de foc a Coaliţiei de guvernare. Se discută modificările la Codul Fiscal, precum impozitul progresiv, dar şi despre PNRR