Cătălin Drulă (USR), reacție surprinzătoare pe tema „Schengen”: „Poziția Guvernului Austriei va rămâne în istorie ca un act de discriminare!”

Cătălin Drulă, șeful USR, lovește în stânga și-n dreapta după ce România nu a fost acceptată de Austria în Spațiul Schengen. Oficialul partidului parlamentar a aruncat în premieră niște cuvinte pe care puțini dintre români le-ar fi imaginat expediate din partea fostului ministrul de la Transporturi.

08 dec. 2022, 17:02
Cătălin Drulă (USR), reacție surprinzătoare pe tema „Schengen”: „Poziția Guvernului Austriei va rămâne în istorie ca un act de discriminare!”

După ce presa de casă a USR a încercat să convingă românii că aderarea la Schengen este „un măr otrăvit”, președintele formațiunii parlamentare a ieșit cu declarații, prin care a pus la zid Austria.

Cătălin Drulă, președintele formațiunii rupte de Dacian Cioloș, a avut joi, 8 decembrie, o poziție surprinzătoare. Oficialul USR a declarat că votul Austriei reprezintă „un act de discriminare a românilor”.

Fostul ministru de la Transporturi a reacționat după ce Austria s-a opus, oficial, în Consiliul JAI, aderării României la Schengen.

„Decizia Consiliului JAI este profund nedreaptă. Românii merită să intre în Schengen. Și-au câștigat acest drept cu multă muncă și seriozitate.

Poziția guvernului austriac va rămâne în istorie ca un act de discriminare”, a declarat Drulă, citat de pagina oficială a partidului parlamentar.

 

Cătălin Drulă lovește „cu ranga” în stânga și-n dreapta

 

De asemenea, liderul USR a profitat de ocazie și a atacat PNL, partidul de guvernare și pe Klaus Iohannis.

„Inexplicabilă e și poziția PPE, partidul european din care fac parte Klaus Iohannis și PNL. Ieri, șeful PPE a stat umăr la umăr cu cancelarul austriac în timp ce acesta explica cum ne refuză un drept legitim, pentru motive care nu țin de România.

Astăzi trebuie să fie și un moment de reflecție pentru vechea clasă politică. Trebuie să reflecteze asupra felului în care România este văzută și tratată în afara granițelor.

Pentru nedreptatea suferită azi de români, există și responsabilități naționale de asumat. Ministrul Bode a asigurat românii de susținerea aderării la Schengen. Lucian Bode trebuie să-și dea demisia pentru acest eșec.

În ceea ce îl privește pe Klaus Iohannis, șeful politicii externe a României, această zi infamă i-a pecetluit definitiv mandatele goale de președinte”, a mai transmis Cătălin Drulă.

 

Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei, a ieșit la rampă

 

În plus, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a explodat și el la postul național din Austria.

„Românii nu sunt cetățeni europeni de clasa a doua. Guvernul Austriei face o greșeală istorică cu veto-ul lui!”, a declarat Fritz.