Cătălin Ivan: Băsescu, un „urechist” în ale justiţiei, îşi recunoaşte incompetenţa şi dă vina pe USL

Președintele Traian Băsescu a declarat joi că își asumă promulgarea Codului de procedură penală și eroarea că nu a înțeles articolul 140 din respectivul act normativ și subliniază că premierul Victor Ponta poate să corecteze acest lucru.

30 ian. 2014, 14:16
Cătălin Ivan: Băsescu, un „urechist” în ale justiţiei, îşi recunoaşte incompetenţa şi dă vina pe USL

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, atrage atenția că Traian Băsescu recunoaște că a promulgat un Cod Penal cu erori, cel mai grav fiind faptul că tot președintele este cel care acuză pentru greșeala sa.

„Traian Băsescu a ieșit astăzi și a recunoscut că a promulgat un Cod Penal cu erori. Este pur și simplu jenant modul în care își asumă această greșeală după patru ani, iar scuzele penibile legate de consilieri nu au nicio valoare acum. Însă și mai grav este faptul că tot Traian Băsescu este cel care acuză, vorbind despre un Cod care acționează ca un «scut pentru corupți», Cod pe care chiar oamenii săi l-au elaborat!

Traian Băsescu, Monica Macovei și oamenii lor spun un lucru despre noile Coduri, în timp ce fostul ministru Predoiu spune total altceva. Cred că sunt semne clare ale unui sfârșit trist de regim, care nu mai reprezintă decât zgomot de fond”, afirmă Cătălin Ivan.

Vicepreședintele PSD, Titus Corlățean: Președintele încearcă să își rezolve problemele de incompetență din cadrul Administrației Prezidențiale dând vina pe actualul Guvern

„Atacul lansat de președinte la adresa premierului și Guvernului este inacceptabil. Codurile penal și de procedură penală au fost promovate de guvernarea PDL și promulgate de președintele Traian Băsescu, acum patru ani.

În condițiile în care președintele recunoaște practic că eventualele probleme din noilor Coduri sunt generate de incompetența juriștilor din Administrația Prezidențială și din Guvernul Boc, nu este permis să acuzi actuala guvernare că ar proteja corupția.

Dacă au existat astfel de intenții, ele au existat la cei care au promovat un astfel de act normativ. Președintele a tăcut de atunci și până astăzi. Nu poți, după patru ani de zile, să afirmi faptul că a fost vorba despre o eroare”, arată Titus Corlăţean într-un comunicat.