Cătălin Moroşanu, campanie anti-bullying în şcoli: „Morcoveaţă, Grasu sau Roşcovanu au fost primele mele porecle”

Cătălin Moroşanu, campanie anti-bullying în şcoli. Fostul luptător de K1 s-a întâlnit în ultimele două zile cu mai mulţi elevi din judeţul Buzău în cadrul unei campanii iniţiaţă de Consiliul Judeţean în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi IPJ Buzău.

03 mai 2023, 22:05
Cătălin Moroşanu, campanie anti-bullying în şcoli: „Morcoveaţă, Grasu sau Roşcovanu au fost primele mele porecle”
Cătălin Moroşanu, campanie anti-bullying în şcoli

Cătălin Moroşanu, campanie anti-bullying în şcoli. Sportivul le-a povestit tinerilor cum el însuşi a fost o victimă a bullyingului şi cum acest lucru l-a ambiţionat şi l-a ajutat să ajungă printre cei mai buni luptători de K1.

Moroşanu le-a povestit celor prezenţi că a dorit să facă această campanie conştient fiind că pe el l-a ajutat enorm faptul că în copilărie a fost abuzat de colegii de şcoală şi i-a învăţat pe elevi cum să depăşească şi cum să gestioneze astfel de situaţii.

Citeşte şi: Cătălin Moroșanu, dezamăgit de omul pentru care a cerut românilor să doneze bani: „Nu a avut educație”

Cătălin Moroşanu, campanie anti-bullying în şcoli

Morcoveaţă, Grasu,  Roşcovanu sau alte asemenea apelative au fost primele mele porecle încă de când am păşit pe băncile şcolii. Am crescut într-un sat, iar eu, care eram şi fiul învăţătoarei, eram cel care lua cel mai des bătaie.

La 11 ani am plecat la şcoală la Iaşi şi am rămas singur la internat şi nici aici şicanele din partea celorlalţi copii nu au încetat. Da poate nu vă vine să credeţi, dar eu, marele luptător K1 am fost o victimă a bullyingului şi trebuie să vă spun că dacă nu ar fi fost aşa, poate nu aş fi ajuns unde am ajuns.

Şansa mea a fost că m-am luat de sport. Eu am făcut prima dată rugby dar vă rog să mă credeţi că orice sport te disciplinează enorm, te învaţă să pierzi, să câştigi şi să treci mult mai uşor peste dificultăţile vieţii.

Păi gândiţi-vă ca dacă eu, un moldovean dintr-o comună de lângă Iaşi, am reuşit să trec peste şi să obţin şi anumite rezultate, gândiţi-vă ce puteţi face voi în aceste vremuri, care sunteţi mult mai deştepţi decât eram noi, aveţi alte orizonturi, alte cunoştinţe, alte informaţii şi sunteţi mult mai maturi decât eram eu de exemplu la vârsta voastră.

Căutaţi să aveţi încredere în voi, fiţi buni in ceea ce faceţi şi încrederea va veni. Poate nu toţi or să facă sport, dar învăţaţi, fiţi buni, nu ştiu, la biologie, la matematică şi o să vedeţi că altfel o să vă simţiţi”, a spus Moroşanu în faţa elevilor.

Cătălin Moroşanu participă pentru al doilea an consecutiv la o campanie anti-bullying iniţiată de Consiliul Judeţean Buzău în şcolile din întreg judeţul.

Sportivul s-a întâlnit marţi cu peste 300 de elevii din oraşul Nehoiu, iar miercuri a mers la Liceul Agricol Smeeni şi în municipiul Râmnicu Sărat unde a fost aşteptat de aproximativ 300 de elevi de la şcolile şi liceele din oraş. La final elevii prezenţi la întâlniri i-au pus întrebări fostului luptător şi s-au fotografiat cu acesta.