Cătălin Predoiu, despre numirea unui nou şef al DIICOT: „Este de cântărit. Există toate premisele ca instituţia să funcţioneze”

Ministrul Justiţiei a afirmat că va fi lansată procedura pentru numirea unui procuror şef al DIICOT "la un moment dat". Acesta a susţinut că se va analiza dacă se vor aştepta noile legi ale Justiţiei sau se urmări "obiectivul de a stabiliza această funcţie". 

RomaniaTV.net
30 sept. 2020, 18:13
Cătălin Predoiu, despre numirea unui nou şef al DIICOT: „Este de cântărit. Există toate premisele ca instituţia să funcţioneze”

De asemenea, Cătălin Predoiu a declarat că există un procuror şef-adjunct la DIICOT şi există premisele ca instituţia să funcţioneze bine în perioada următoare.

Citeşte şi: Cătălin Predoiu anunţă miercuri modificările propuse la Legile Justiţiei

„O să lansăm la un moment dat. Este o întrebare, reflectez la ea. Este de cântărit dacă aşteptăm noile legi sau dăm întâietate unui obiectiv de a stabiiza această funcţie” , susţine ministrul Justiţiei. 

Cătălin Predoiu a explicat că „există toate premisele ca instituţia să funcţioneze” în perioada următoare, având în vedere că există un procuror-şef adjunct cu care a avut o discuţie. De asemenea, acesta a menţionat că se va consulta cu Secţia pentru procurori a CSM, dar şi cu procurorul general.

Şefa Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Giorgiana Hosu, a demisionat joi din funcţie, după ce soţul său a fost condamnat a 3 ani de închisoare. Giorgiana Hosu s-a transferat la Parchetul General, după ce și-a dat demisia de la conducerea DIICOT, în urma condamnării soțului său.