Cătălin Predoiu despre protocoalele SRI-PÎCCJ: Este nevoie de cooperare între parchete şi alte instituţii pe orizontală

Publicat: Marţi, 21 Ianuarie 2020 18:46 // Actualizat: Marţi, 21 Ianuarie 2020 18:46 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Justiţiei a anunţat marţi propunerile pentru şefia Parchetului General, DNA şi DIICOT, pe care le-a trimis către CSM pentru aviz consultativ.

Cătălin Predoiu a trimis marţi către CSM, în vederea obţinerii unui aviz consultativ, propunerile pentru şefia celor trei mari parchete. Este vorba de Gabriela Scutea la Parchetul General, Crin Bologa pentru DNA şi Giorgiana Hosu la DIICOT.

Dacă Bologa şi Hosu sunt mai puţin cunoscuţi publicului, Gabriela Scutea este un personaj controversat, mai ales după ce semnătura ei a apărut pe unul dintre protocoalele semnate între SRI şi structuri din justiţie, cel dintre SRI şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În protocolul semnat în 2009 între SRI-PÎCCJ, declarat neconstituţional în 2018 de Curtea Constituţională, chiar dacă numele din document este al lui Tiberiu Niţu, semnătura este a Gabrielei Scutea, adjunct al procurorului general.

Invitat marţi seară la EuropaFM, ministrul justiţiei a răspuns întrebărilor privind problema protocoalelor, despre care spune că nu a fost suficient dezbătută.

"O spun și procurorii care au fost la interviu. Nu poți să aneantizezi nevoia de cooperare între unitățile de parchet și alte instituții pe orizontală. Că ele trebuie să fie transparente, în limita legii, nu e îndoială. Ce formă ia, rămâne de văzut. În acest moment, ea scârțâie", a declarat ministrul Predoiu.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 10 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H