Cătălin Rădulescu explică de ce nu a votat moţiunea. „Am vărsat sânge. Nu mă duc în Parlamentul României ca să mor”

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat luni că deputatul Cătălin Rădulescu i-a spus că are splina și ficatul "un pic mărite". În replică, parlamentarul social-democrat, care s-a numărat printre cei cinci absenţi de la moţiunea de cenzură, a explicat la Digi24 că a tuşit sânge şi că s-a dus la spital, chiar în ziua moţiunii.

RomaniaTV.net
31 aug. 2020, 19:41
Cătălin Rădulescu explică de ce nu a votat moţiunea. „Am vărsat sânge. Nu mă duc în Parlamentul României ca să mor”

PSD nu a putut întruni, luni, cvorumul necesar pentru a vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. De la PSD au lipsit cinci parlamentari: Carmen Dan, Cătălin Rădulescu, Adrian Todor, Dan Ciocan și Roxana Pațurcă.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat excluderea din partid a „îmbolnăviţilor”. Liderul social-democrat a afirmat că marţi va avea loc un Comitet Politic Național al PSD, iar toți cei cinci vor fi excluși.

„Eu nu cred în îmbolnăviri de azi de dimineaţă până la ziua votului”, a afirmat Ciolacu.

Dan Ciocan a fost EXCLUS din PSD. Deputatul a lipsit de la moţiune

De altfel, deputatul Dan Ciocan a fost exclus deja de organizația locală PSD Caracal. Cât despre Roxana Pațurcă, Marcel Ciolacu a spus că este soția unui primar PNL, o „familie transpartinică”.

Potrivit Digi24, deputatul Cătălin Rădulescu a transmis documente medicale din care reiese că a fost la medic luni, la ora 14:30, atunci când trebuia să fie prezent în Parlament pentru votarea moţiunii de cenzură iniţiate de PSD.

„Probabil că știți că sunt medic, nu sunt nici vânzători de cârnați, ca unii dintre colegii mei, nici conducători de baruri, ca alții și te prezinți la un spital la camera de gardă (tușește ușor) atunci când ești bolnav, când simți că ai probleme, nu când vrei sau când nu vrei. Eu nu i-am pus să pună moțiunea în ziua în care poate un om să se îmbolnăvească, a fost decizia lor să pună moțiunea în ziua de astăzi.

Eu ieri am anunțat că nu mă simt bine, am avut niște discuții cu acest lider Simonis (Alfred Simonis, liderul deputaților PSD – n.r.) și ulterior l-am și anunțat că am tușit foarte tare și am vărsat sânge, am tușit sânge, ceea ce m-a făcut să mă sperii, după care i-am anunțat că probabil n-o să am cum să vin, pentru că așa a hotărât și familia mea, să mă duc să mă internez și să văd ce am la plămâni.

Am venit astăzi (la spital – n.r.), că am venit de la Pitești, eu nu stau în București ca alții, am venit când mi s-a programat să vin, m-am dus la un spital la care puteam să mă duc, prin colegii mei, să fac radiografie pulmonară, EKG, analize. Am plecat la ora 19.30 din spital. Eu nu mă duc în Parlamentul României ca să mor sau să-mi las familia pe drumuri, pentru că vrea Simonis sau Ciolacu”, a declarat Cătălin Rădulescu, luni seara, la Digi24.

Liderul deputaţilor PSD face dezvăluiri după eşecul moţiunii. „Victor Ponta a subminat această moţiune de cenzură”

Alfred Simonis, liderul deputaţilor PSD, declarase tot la Digi24 că deputatul Cătălin Rădulescu i-a spus personal că a fost contactat de cei de la PNL pentru a-i cere să nu se prezinte la moțiunea de cenzură.

„Dacă v-a spus asta, e un mincinos ordinar! Încearcă să vă manipuleze, să vă mintă! Acum trei-patru zile, i-am spus nu numai lui Alfred Simonis, ci și lui Grindeanu, și lui Ciolacu că suntem sunați de către anumite persoane din Partidul Liberal, colegi, și eu personal am fost invitat la o cafea. Nu m-am dus la niciun fel de cafea, niciunde, nici nu eram în București, nu aveam cum să mă duc.

Acest lucru nu are legătură cu faptul că eu, astăzi, fiind bolnav, n-am putut să mă duc, o singură dată în opt ani de zile, în Parlamentul României. Faptul că ei, în momentul de față, din cauză că au avut un eșec, că n-au știut să se organizeze, vor să excludă oameni bolnavi sau oameni care sunt izolați, fiind contacți ai unor persoane bolnave, este numai problema lor și asta o să li se întoarcă împotriva lor”, a spus Cătălin Rădulescu, conform sursei citate.

Rădulescu consideră că PSD nu trebuia să depună moțiunea acum, ci în urmă cu patru-cinci luni.

„Sunt în politică de 25 de ani, n-am văzut asemenea mișcări haotice cum se întâmplă acum în partidul nostru și după aceea vinovații sunt bolnavii! Să-și asume eșecurile cei care conduc acest partid!”, a menţionat Cătălin Rădulescu.

Carmen Dan a prezentat la România Tv DOVADA că mama sa are COVID. Fostul ministru, în lacrimi: „Mama este vulnerabilă”


loading...