Carmen Dan a prezentat la România Tv DOVADA că mama sa are COVID. Fostul ministru, în lacrimi: „Mama este vulnerabilă”

Ameninţată cu excluderea din PSD, Carmen Dan a prezentat, luni, la România TV, documentele din care reiese că mama ei este infectată cu noul coronavirus, iar ea este contact direct. Mai mult, fostul ministru de Interne a explicat că a luat legătura cu Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, pentru a-i explica că se află în izolare şi că ar risca un dosar penal dacă ar fi fost prezentă la votul din Parlament.

RomaniaTV.net
31 aug. 2020, 19:07

„Toţi cei care trebuie să analizeze situaţia fiecărui parlamentar care astăzi au absentat vor ţine cont de prevederile legale. Cred că aş fi singurul membru de partid care ar fi exclus pentru că respectă legea. N-am făcut altcceva decât ce dispune legea”, a declarat Carmen Dan, în direct la România TV.

Întrebată ce lege ar fi încălcat dacă ar fi fost prezentă în Parlament, Carmen Dan a explicat: 

„Este un ordin de ministru care stabileşte care este conduita în astfel de situaţii, fiind contact direct cu o persoană testat pozitiv cu SARS-COV-2. E vorba despre mama mea.

Cu mama m-am dus în Urgenţe la Spitalul Floreasca joi. După ce i s-a făcut triajul, i s-a făcut testul COVID. A venit rezultatul sâmbătă, din păcate, pozitiv”, a spus fostul ministru de Interne.

Marcel Ciolacu: „Categoric se va relua votul pentru moţiune. Nu e un eşec! Şi eu şi Orban ştim că dacă ajunge la vot, moţiunea trece”

Carmen Dan a mărturisit că s-a testat pentru noul coronavirus, iar rezultatul este negativ.

„M-am testat şi eu în momentul în care am aflat rezultatul mamei. Credeţi-mă că starea mea nu este o stare bună. Mama este vulnerabilă”, a spus fostul ministru de Interne, cu ochii în lacrimi.

Întrebată de jurnalistul Victor Ciutacu dacă a luat legătura cu conducerea PSD pentru a anunţa că nu va fi prezentă la votarea moţiunii, Carmen Dan a spus că l-a sunat pe Marcel Ciolacu.

„Primul om politic cu care am luat legătura a fost Marcel Ciolacu. I-am spus în ce situaţie sunt şi mie mi s-a părut că înţelege. Mi se pare normal să înţelegi astfel de situaţii.

Mi se pare anormal că crezi că aş putea să fac un blat. În momente importante pentru partid, nu am dat bir cu fugiţii”, a menţionat Carmen Dan.

Carmen Dan, prima reacţie după acuzaţiile lui Marcel Ciolacu: „Nu mi-am dorit această situaţie, mama este în spital”

Fostul ministru de Interne a prezentat, în direct la România TV documentul care îi interzice, în calitate de contact, să iasă din casă timp de 14 zile, începând cu data de 28 august.

„Mama mea prezintă simptome şi tot ce contează acum e să reziste şi să treacă peste această situaţie. Sunt negativă, dar, din ce am înţeles, pentru că am făcut testul la două după cel al mamei, rezultatul meu nu este relavant. Mă pot pozitiva oricând”, a mărturisit ea.

Mai mult, Carmen Dan a explicat că îşi ia în fiecare zi temperatura, iar starea ei de sănătate este monitorizată de medicul de familie şi de Direcţia de Sănătate Publică.

„Mi s-a părut o dovadă de maximă iresponsabilitate ca eu chiar şi protejată să fiu în Parlament, riscând inclusiv un dosar penal. Dacă în lege ar fi existat o singură portiţă prin care eu, să pot fi prezentă azi alături de colegii mei vă asigur că aş fi făcut-o.

N-am lipsit niciodată de la nicio moţiune de cenzură. Nu sunt omul care să blătuiască cu nimeni”, a precizat Carmen Dan.

Senatorul PSD a mai precizat că nu a lipsit de la votarea niciunei moţiuni de cenzură.

„Nu sunt mercenar. Ştiu ce înseamnă să faci parte dintr-o echipă. (…) Aş fi votat această moţiune cu două mâini, aşa cum sper să o pot face după ce ies din perioada de izolare”, a spus Carmen Dan.

Întrebată dacă va candida din partea PNL la alegerile parlamentare, Carmen Dan a răspuns:

„Sub nicio formă. Eu rămân un om care s-a înscris în PSD din credinţă”, a conchis fostul ministru de Interne.