Cătălin Scărlătescu, dezvăluire-bombă despre salarizarea angajaților săi: „Restaurantul ideal e atunci când primii patru oameni pot merge la sertar să ia bani de acolo”

Cătălin Scărlătescu a vorbit recent despre salarizare și despre înțelegerea lui cu angajații. Cheful are mai multe restaurante în România, iar fanii lui se bucură de preparatele sale din aceste locații.

11 mart. 2024, 19:26
Cătălin Scărlătescu, dezvăluire-bombă despre salarizarea angajaților săi: „Restaurantul ideal e atunci când primii patru oameni pot merge la sertar să ia bani de acolo”

Cătălin Scărlătescu a lucrat ani de zile în domeniul culinar în afara țării și a învățat o mulțime de lucruri pe care acum le aplică în afacerea lui.

După ce și-a dat demisia de la Chefi la cuțite, bucătarul s-a axat mai mult pe restaurantele sale. Recent a dezvăluit ce înseamnă pentru el să aibă o relație bună cu angajații, dar și o salarizare care să reflecte munca.

Citește și Cea mai virală piesa a momentului, transformata în manea. Cum sună ”Macarena” de la Erika Isac cântată de Cristi Mega. Ce au spus internauții

Cătălin Scărlătescu a dezvăluit cum a ajuns de la un salariu de 300 de dolari la unul de 2800 de dolari în două luni.

„În două luni mi-au crescut salariul de la 300 de dolari la 2800 de dolari. În prima lună, ei rulau foarte multă marfă și câștigau foarte puțini bani, iar după ce am apărut eu s-au speriat, adică tot oul ăla intră, ceapa tot aceeași e, s-a terminat cu ceafa de vită în buzunare. Eu am o altă viziune despre salarizare, eu nu le-aș da bani, eu le-aș da voie să muncească. În viziunea lui Cătălin Scărlătescu, angajații de bază, în care îți pui cea mai mare încredere, au voie să meargă inclusiv la sertarul cu bani și să ia de acolo cât are nevoie, fără a-i cere lui. Bineînțeles, totul se raportează la munca pe care o face și contractul stabilit anterior. Restaurantul ideal e atunci când primii patru oameni pot merge la sertar să ia bani de acolo. Când băgați, luați-vă de acolo cât vreți voi. Eu vreau să lucreze și atunci când vin la mine să le dau 10.000 de euro, să spună „măi, țăranule, de ce doar 10.000 când puteau fi 20.000?”, a povestit chef Cătălin Scărlătescu în cadrul podcastului realizat de Mihai Morar.

Bucătarul își dorește să le ofere angajaților săi un contract prin care să își ia un anumit procent din câștigurile zilnice sau lunare. În plus, sumele făcute din tips sunt exclusiv ale ospătarilor.

Citește și Ce face Margareta Pâslaru după 66 de ani de carieră. Care este lucrul care o ține în viață: „Sunt îngrijorată de ceea ce se întâmplă”

„Nu au curaj să își ia banii singuri. Eu le zic. „Fii atent aici, facem un contract frumos, iar restaurantul trebuie să facă x bani pe zi, de la 0 încolo îți dau toți banii.’ Dacă restaurantul meu face un milion de euro încasări, 7% sunt ai tăi, doar tips a fost 12%. Gândește-te cât tips e într-un an”, a mai povestit chef Cătălin Scărlătescu.