Cătălin Tolontan a aruncat prosopul în lupta cu Ringier. „E 3-0 pentru ei! Au făcut hattrick!”

Cătălin Tolontan, fostul editor coordonator de la GSP, și-a recunoscut înfrângerea în fața Ringier, care l-a dat afară, la doar o lună după ce fusese îndepărtat şi redcatorul-şef Cătălin Ţepelin.

09 nov. 2023, 17:34
Cătălin Tolontan a aruncat prosopul în lupta cu Ringier. „E 3-0 pentru ei! Au făcut hattrick!”
Cătălin Tolontan a aruncat prosopul în lupta cu Ringier. "E 3-0 pentru ei! Au făcut hattrick!"

Cătălin Tolontan a aruncat prosopul în lupta cu Ringier. Jurnalistul a fost invitat la Radio Guerrilla, unde a dezvăluit ce s-a întâmplat la trustul Ringier în ultima perioadă.

Compania elvețiană a închis edişia tipărită a ziarului, la puțin timp după ce redactorul-șef Cătălin Țepelin fusese demis, şi l-a dat afară şi pe Cătălin Tolontan. Mai înainte, Mihnea Vasiliu fusese îndepărtat şi el, iar fostul manager a murit pe 27 iulie.

Citeşte şi: Orlando Nicoară îl demolează pe Cătălin Tolontan şi lamentările sale şi ale „apostolilor” săi de la Gsp! „De ce GSP ar face asta, să afişeze femei frumoase, în galerii foto, cu prioritate, înaintea informaţiilor sportive. Pentru bani. Afişările = bannere publicitare!”

„E 3-0 pentru ei, au făcut hat-trickul. A plecat Mihnea Vasiliu, a plecat redactorul-șef Cătălin Țepelin și eu am fost îndepărtat de la Gazeta Sporturilor. Vom încerca să ne facem omenește posibil treaba, cât vom fi în măsură să ne servim publicul, eu la Libertatea și colegii mei de la Libertatea și de la GSP. Cine ne ia informația, ne ia cu adevărat libertatea. Nu degeaba dreptul la informație e un drept fundamental. Ok, mă dă și pe mine afară, dar nu cred că soluția este să părăsim cu toții presa mainstream”, a spus Cătălin Tolontan.

Citeşte şi: Victor Ciutacu: „Sunt curios tare cine-i dă în anul electoral 2024 lui Cătălin Tolontan între 18.000 şi 28.000 euro/lună”

Ringier Sports Media Group a anunţat pe 1 noiembrie că a decis să închidă Gazeta Sporturilor pe print. Publicaţia care ar fi trebuit să împlinească 100 de ani în 2024 dispare începând de astăzi. Pe 1 noiembrie a fost publicată ultima ediţie, anunţă compania. În plus, Ringier a renunțat la nouă posturi, printre care și cel al editorului coordonator, Cătălin Tolontan. „Din cauza declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediţia tipărită a Gazeta Sporturilor, vânzări care au scăzut cu 27%, din 2018 până în prezent, precum şi a creşterii preţurilor la hârtie şi la serviciile de tipar, Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietar al Gazeta Sporturilor şi GSP.ro, a decis să întreprindă o restructurare strategică. Consecinţa acestor transformări este inchiderea diviziei de print, care înregistrează în prezent pierderi majore”, a anunţat Ringier.