Catalogul clasic, înlocuit de o tabletă. Părinţii au acces non-stop la notele elevilor

Cataloagele, spaima tuturor elevilor, ar putea deveni amintire. Dacă la prima vedere pare o veste bună pentru elevi, nu este deloc aşa. Cataloagele nu dispar de tot, ele au fost înlocuite de unele electronice, la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Capitală. Avantajele implementării unui astfel de sistem sunt de toate părţile, însă cei mai câştigaţi sunt părinţii, care îşi pot monitoriza, în orice moment, copiii.
Ileana Popescu
21 mart. 2012, 11:27
Catalogul clasic, înlocuit de o tabletă. Părinţii au acces non-stop la notele elevilor

Catalogul electronic este un proiect nou în România. Ideea de a înlocui cataloagele clasice cu cele electronice a aparţinut celor la de Colegiul „Tudor Vianu” din Capitală, iar softul aplicaţiei a fost realizat chiar de către elevii acestei şcoli.

Cu ajutorul părinţilor s-au adunat bani pentru 16 tablete, iar în urma unei colaborări cu Samsung Electronics România, şcoala a primit 25 de tablete. În urma acestei iniţiative, Colegiul dispune acum de 41 de tablete aflate permanent în custodia profesorilor.

Prin intermediul tabletelor, profesorii pot trece notele, absențele și alte mențiuni detaliate cu privire la elevi şi activitatea lor în sala de clasă, în timp ce părinții pot accesa toate aceste informații în timp real, de la orice computer conectat la Internet.

„Este prima iniţiativă de acest gen din țara noastră și ne bucurăm că Samsung este partener în cadrul unui proiect menit să ofere un impuls modernizării educației în România. Mai mult, tabletele oferă, atât profesorilor, cât şi părinţilor, posibilitatea de acces instant la situaţia şcolară a elevilor, eficientizând procesul de control şi îndrumare. Astfel, sperăm ca acest proiect să devină un exemplu şi pentru alte şcoli şi licee din România”, a declarat Sorin Manea, managerul diviziei Telecom din cadrul Samsung Electronics România.

„Tableta, devenită catalog virtual, completează catalogul clasic într-un mod care va aduce cu siguranţă beneficii tuturor celor implicaţi în procesul de educaţiei al copiilor noştri, reușind în acest fel ca triumviratul școala – elevi – părinți să capete o dimensiune reala”, a precizat Severius Moldoveanu, directorul Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu”.

Cu ajutorul tabletelor, profesorii pot accesa un sistem informatic în care pot stoca, pe lângă note și absențe, şi informații detaliate, precum întârzierile elevului la ora de curs sau temele nefăcute. Pe lângă funcția de catalog, tabletele servesc și drept suport pentru cursuri, oferind posibilitatea conectării la un proiector sau la boxe pentru a difuza conținut multimedia.

„Tabletele sunt o modalitate mult mai flexibilă de a aduce material didactic la orele de curs. În loc să poarte cu sine o hartă de dimensiuni mari, cu o greutate considerabilă, profesorul trebuie doar să aibă la îndemână catalogul virtual, pe care poate încărca hărți digitale de înaltă rezoluție, ce pot fi afișate cu ușurință, prin intermediul unui proiector compact”, a completat Severius Moldoveanu.

Un beneficiu important al acestei aplicaţii este că numărul absenţelor a scăzut aproape la jumătate într-un an. „Dacă la sfârştiul semestrului I din anul şcolar 2010-2011 erau 12.200 de absenţe, la finalul semestrului I din anul şcolar 2011-2012, numărul lor a scăzut la 6.700”, a precizat directorul Colegiului.

Pentru a accesa informațiile despre situația școlară a copiilor, părinții trebuie doar să acceseze un cont personal, la care au acces non-stop, de pe orice computer. Conform datelor disponibile în acest moment, sistemul este accesat, în medie, de trei ori pe săptămână, de către 75% dintre părinți.

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Lidl bagă la raft de sâmbătă, 3 mai, carnea pe care românii se bat s-o cumpere. Are prețuri excelente și se va vinde ca pâinea caldă
Capital.ro
Taxa care se introduce în România. Ordin de marți, 6 Mai. Se vor plăti câte 10 lei de fiecare dată
Playtech.ro
Moneda din România anilor ’90 pe care se cer 44.000 de lei. Preţul este pe bucată
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
Care este adevărata relație a lui Simion cu Georgescu: „S-a debarasat deja de el”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Rețetă de șnițel vienez. Secretul bucătarilor austrieci
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Încă trei zile libere pentru toti angajații, în luna iunie
Cancan.ro
BREAKING | Cutremur de 7,4 grade magnitudine. Oamenii sunt in alertă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Lovitură imensă pentru George Simion. Ce spune Călin Georgescu despre liderul AUR
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Lumea muzicii este în doliu! Îndrăgita artistă care a pierit la 66 de ani, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări: „O forţă a naturii şi o apărătoare a drepturilor omului”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Diaspora are alți favoriți la prezidențiale. Ce scor surprinzător face Crin Antonescu în străinătate
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
O stațiune emblemă a litoralului românesc este amenințată cu dispariția. Turiști, alungați de intervențiile ce ar fi trebuit să o pună în valoare