Catalogul va dispărea în acest an şcolar. Monica Anisie a explicat cu ce va fi înlocuit

Ministrul Educației și Cercetării a explicat la Digi24 faptul că catalogul va fi înlocuit în noul an şcolar care va începe pe 14 septembrie. Monica Anisie susţine că profesorii pot realiza un catalog electronic sau o condică electronică.

RomaniaTV.net
01 sept. 2020, 19:32
Catalogul va dispărea în acest an şcolar. Monica Anisie a explicat cu ce va fi înlocuit

„Catalogul poate fi completat și după ce își încheie profesorul activitatea didactică, deci după cele două-trei ore pe care le are la diferite clase. Poate merge în cancelarie și poate să treacă notele sau absențele elevilor din ziua respectivă. De asemenea, fiindcă în această perioadă a suspendării cursurilor am experimentat și condica electronică și catalogul electronic, în acest fel profesorii și școala pot realiza un catalog electronic sau o condică electronică”, a transmis Anisie, la Digi 24.

Citeşte şi: Ministrul Educaţiei explică cum va fi învăţământul hibrid. Elevii vor putea urmări lecţiile live de acasă

Ministrul Educaţiei a declarat în direct la România TV faptul că şcolile sunt pregătite pentru începerea anului şcolar în proporţie de 80%, în ceea ce priveşte echipamentul necesar procentul este de 65%. Monica Anisie a ţinut să facă un apel la responsabilitate, menţionând faptul că educaţia trebuie să continue.

De asemenea, Monica Anisie a explicat la Digi24 cum se va desfăşura învăţământul hibrid. Conform ministrului educaţiei, profesorul va intra în clasă, se va conecta pe platformă şi va preda lecţia normal, aceasta fiind urmărită şi de elevii din clasă şi de cei de acasă.

Ministrul Educaţiei a explicat faptul că profesorul îşi va desfăşura normal activitatea în clasă, singurul lucru diferit constând în faptul că se va conecta la o platformă înainte de predarea lecţiei.