Catastrofă în Malaysia! Zeci de morți, răniți și persoane dispărute după o alunecare de teren. Autoritățile continuă căutările

Autoritățile din Malaysia au anunțat sâmbătă că cel puțin 21 de persoane, între care și cinci copii, și-au pierdut viața în urma unei alunecări de teren care a avut loc în cursul zilei de vineri. În aceste momente, 12 au fost date dispărute, iar autoritățile încearcă cu disperare să le găsească.

17 dec. 2022, 17:00
Catastrofă în Malaysia! Zeci de morți, răniți și persoane dispărute după o alunecare de teren. Autoritățile continuă căutările
Catastrofă în Malaysia!

Catastrofă în Malaysia! Alunecarea de teren în urma căreia și-au pierdut viața cel puţin 21 de persoane, între care și cinci copii, a avut loc în localiatea Batang Kali, în campingul neautorizat al unei ferme ecologice.

Citește și Zeci de morţi după o alunecare de teren în Columbia. Un autobuz şi mai multe maşini au fost îngropate sub pâmânt

Catastrofă în Malaysia!

În aceste momente, salvatorii caută cu disperare 12 persoane care au fost date dispărute în urma tragicului eveniment care a avut loc vineri, la primele ore ale dimineții.

Autoritățile spun că în momentul când s-a produs alunecarea de teren peste 90 de persoane, care dormeau, aflau în zona respectivă. Acestea au transmis că până în prezent au fost găsite în viață 61 de persoane.

Printre victimele blocate în mormanul de pământ se numără și o mamă cu copilul ei pe care salvatorii i-au găsit îmbrățișați. Din păcate, pentru cei doi, autoritățile nu au putut să facă nimic, a declarat vineri Norazam Khamis, un reprezentant al pompierilor şi salvatorilor din statul Selangor.

Potrivit autorităților, ferma unde a avut loc tragicul eveniment opera acel camping fără autorizaţie. Acum proprietarii acesteia riscă sancţiuni drastice dacă judecătorii vor stabili că se fac vinovați de această tragedie. 

În cursul zilei de vineri, premierul Anwar Ibrahim a mers la fața locului pentru a vedea cu ochii lui cum decurge operațiunea de salvare şi a anunţat că statul va acorda asistenţă financiară familiilor celor care  şi-au pierdut viaţa sau au fost răniți în alunecarea de teren.

Amirudin Shari, responsabilul statului Selangor, a transmis că în urma acestei tragedii, toate locurile de campare şi de picnic din acest stat vor fi închise timp de o săptămână.

În Malaysia alunecările de teren sunt foarte frecvente și au loc mai ales după ploile torenţiale care se înregistrează la finalul anului. Însă această alunecare de teren nu se datorează acestui fenomen pentru că în noaptea de joi spre vineri nu a fost înregistra niciun episod de ploi puternice la Batang Kali.

O altă catastrofă de acest fel a avut loc în anul 1993, când o alunecare de teren de amploare declanşată în urma ploilor torenţiale a provocat prăbuşirea unui imobil rezidenţial de 12 etaje, ducând la moartea a 48 de persoane. Aceea a fost una dintre catastrofele naturale cu cel mai ridicat număr de victime înregistrate vreodată în Malaezia.

Citește și Opt copii, îngropați de vii. Tragedie de proporții, o alunecare de teren a distrus o școală