Catastrofă în Venezuela! Zeci de morţi, răniţi şi persoane dispărute după o alunecare de teren provocată de ploile torenţiale. S-au decretat trei zile de doliu naţional

Cel puţin 22 de persoane au murit şi 52 sunt date dispărute în urma unei alunecări de teren produse, sâmbătă seara, în oraşul venezuelean Las Tejerias. Alunecarea de teren a fost determinată de ploile torenţiale care au mai făcut 13 victime în ultimele săptămâni.

10 oct. 2022, 09:34

Alunecare de teren Venezuela. “Cinci pâraie s-au revărsat şi constatăm pagube foarte importante, pierderi de vieţi. Am întregistrat până acum 22 de decese, sunt peste 52 de persoane dispărute”, a declarat vicepreşedinta Venezuelei, Delcy Rodriguez.

Alunecare de teren în Venezuela soldate cu zeci de morţi şi persoane dispărute

Cele trei ore de ploi torenţiale au determinat ieşirea din matcă a apelor curgătoare din zonă, care au inundat terenuri şi au dus cu ele stânci şi copaci de pe munţii de la marginea oraşului.

Citeste si Momentul erupției vulcanului Stromboli din Italia. Autoritățile au emis alertă portocalie de mișcări seismice

Oraşul, care numără 50.000 de locuitori, oferă acum o privelişte apocaliptică. Clădirile sunt distruse, iar străzile sunt acoperite de noroaie. Copaci uriași și mașini au fost măturate de un curent de până la șase metri înălțime și acum acoperă drumul principal, plin de resturi și noroi. „Orașul este pierdut, Las Tejerias este pierdut”, deplânge o locuitoare, care stă aici de 55 de ani.

La operaţiunile de salvare participă peste 1.000 de funcţionari din cadrul Sistemului Naţional de Management al Riscurilor şi ofiţeri de poliţie , potrivit lui Carlos Pérez, ministru adjunct pentru Managementul Riscurilor şi Protecţie Civilă.

Trei zile de doliu naţional

Preşedintele Nicolas Maduro a decretat trei zile de doliu naţional, „în semn de solidaritate cu familiile afectate”.

Citeste si Preşedintele Parlamentului ungar, la Tușnad: Europa trebuie să rămână a europenilor, să rămână stăpână pe propriile interese, pe resursele materiale şi spirituale proprii