Zeci de morţi după o alunecare de teren în Columbia. Un autobuz şi mai multe maşini au fost îngropate sub pâmânt

Ploile abundente din nord-vestul Columbiei au făcut ca un zid de pământ să se prăbuşească pe un drum sinuos, înghiţind un autobuz şi alte vehicule şi provocând moartea a 34 de persoane, au anunţat luni serviciile de urgenţă.

06 dec. 2022, 10:16
Zeci de morţi după o alunecare de teren în Columbia. Un autobuz şi mai multe maşini au fost îngropate sub pâmânt

Tragedie de proporţi în Columbia. Zeci de persoane şi-au pierdut viaţa după o alunecare de teren care s-a produs duminică seara în Pueblo Rico, în nord-vestul Columbiei.

Un perete de pământ s-a prăbuşit peste un drum şi a îngropat un autobuz şi alte câteva vehicule.

„În total de 34 de persoane au murit şi nouă au fost rănite. Dintre cei răniţi, trei au reuşit să iasă în viaţă din autobuz şi alte şase persoane dintr-un vehicul particular care se afla de asemenea la locul” accidentului, a declarat pentru AFP directorul serviciilor de urgenţă columbiene (UNGRD), Diana Ramírez.

Citeşte şi: Cutremur cu magnitudine 6.2 la o adâncime de doar 10 kilometri. Se aşteaptă replici

Printre victime se numără şi opt copii. Autocarul plecase din oraşul Cali cu 25 de pasageri şi a parcurs 270 de kilometri înainte de a fi lovit de alunecarea de teren în timp ce trecea prin regiunea muntoasă a Anzilor, au declarat oficialii apărării civile.

Citeşte şi: Doliu în fotbalul internaţional! Un cunoscut fotbalist de doar 22 de ani a murit în urma unui stop cardio-respirator

Presa columbiană a relatat că un copil a supravieţuit şi a fost scos din braţele mamei sale, care nu a supravieţuit. Un supravieţuitor a declarat că şoferul autobuzului a reuşit la început să evite cea mai mare parte a alunecării de teren.

„O parte din ea venea în jos şi autobuzul era puţin mai în spate faţă de asta. Şoferul autobuzului dădea înapoi când totul s-a prăbuşit”, a declarat Andres Ibarguen pentru postul de radio Lloro Stereo.

De la începutul lunii august, Columbia se află într-o stare de „dezastru naţional” din cauza celui mai grav sezon ploios din ultimii 40 de ani. Înainte de acest accident, ploile au provocat 271 de morţi şi 700.000 de sinistraţi în ultimul an.