Preşedintele Parlamentului ungar, la Tușnad: Europa trebuie să rămână a europenilor, să rămână stăpână pe propriile interese, pe resursele materiale şi spirituale proprii

Preşedintele Parlamentului ungar, László Kövér a declarat sâmbătă, la Tuşnad, că bunul simţ şi conştiinţa curată sunt armele cele mai ascuţite în lupta pentru viitorul Europei, dar şi că Europa trebuie să rămână a europenilor, stăpână pe propriile interese, pe resursele materiale şi spirituale proprii.

09 oct. 2022, 11:38
Preşedintele Parlamentului ungar, la Tușnad: Europa trebuie să rămână a europenilor, să rămână stăpână pe propriile interese, pe resursele materiale şi spirituale proprii

Preşedintele Parlamentului ungar, László Kövér, a spus că maghiarii şi secuii luptă sub semnul bunului-simţ şi al conştiinţei curate, nu numai pentru ei înşişi, „ci pentru ca Europa să rămână a europenilor; pentru ca Europa să rămână stăpână pe propriile interese, pe resursele materiale şi spirituale proprii; pentru ca creştinismul să rămână o forţă conservatoare, spirituală şi culturală, pentru toate naţiunile europene; pentru ca familia protectoare, bazată pe comunitatea de iubire între un bărbat şi o femeie, să rămână piatra de temelie a societăţii”.

Citeşte şi: Restricții energetice fără precedent în Europa. Britanicii ar putea rămâne fără curent electric 3 ore pe zi la iarnă, francezii îndemnaţi să reducă temperatura în case

În opinia sa, lupta purtată în spiritul bunului-simţ şi al conştiinţei curate are şi scopul de a garanta fiecărui european dreptul de a moşteni în mod liber limba maternă, cultura şi confortul pământului natal de la strămoşii săi, precum şi libertatea de a le transmite urmaşilor săi, conform MTI, citat de news.ro.

Preşedintele Parlamentului ungar a considerat că aceasta este singura cale de supravieţuire a naţiunilor europene şi statelor acestora, singura cale pentru o pace adevărată în Europa.

El a spus că fiecare grădiniţă, şcoală sau centru de zi inaugurat, care îşi îndeplineşte misiunea dată de Dumnezeu, întăreşte cultura vieţii şi serveşte astfel cauza supravieţuirii.

Citeşte şi: Criza gazelor s-ar putea agrava în Europa în 2023, după folosirea rezervelor în iarnă. Petrolul s-a scumpit

În cursul după-amiezii, în cadrul hramului bisericii Sfântul Francisc din Tuşnad, arhiepiscopul a binecuvântat biserica construită în 1818, care a fost renovată în perioada 2015-2022 cu sprijinul Uniunii Europene, al statului ungar şi al statului român.