Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Grecia intră în zona roşie DOCUMENT

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, joi, lista ţărilor cu risc epidemiologic. Grecia intră în zona roşie din cauza creşterii numărului de infectări. Noua listă intră în vigoare la 1 august.

29 iul. 2021, 18:19
Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Grecia intră în zona roşie DOCUMENT
Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Grecia intră în zona roşie DOCUMENT

Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi,  29 iulie 2021, Hotărârea numărul 52 privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată

Citeşte şi Şedinţă de urgenţă la Prefectura Capitalei după creşterea numărului cazurilor COVID. Noi măsuri împotriva valului 4 vor urmează a fi discutate

Lista va intra în vigoare în 1 august.

”Decizia ca lista să intre în vigoare la această dată a fost luată pentru a nu afecta cetăţenii români care se întorc în ţară în acest sfârşit de săptămână”, au mai precizat autorităţile.

Principalele modificări survenite sunt:

-în zona roşie au intrat: Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao şi Insulele Virgine ale Statelor Unite;

-în zona galbenă au intrat:

•din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Suriname şi Insulele Feroe;
•din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Franţa, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba şi Sint Marteen;

-în zona verde au intrat: Oman, Paraguay şi Uruguay.

”Vă reamintim că persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roşie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 şi 16 ani sunt exceptaţi dacă prezintă la intrarea în ţară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte”, a mai precizat CNSU.

La data de 28 iulie, Grecia a înregistrat 2870 de cazuri noi, în contextul în care, în urmă cu o lună înregistrase 361 de cazuri.

Hotararea CNSU nr 52 din 29 07 2021
Anexa la HCNSU nr 52 din 29 07 2021

Citeşte şi Avertisment terifiant despre valul patru al pandemiei. Dr. Emilian Imbri: „Putem depăși 5.000-6.000 de cazuri COVID pe zi”


loading...