Caţavencii: Să-i schimbe cineva hârtia!

Întrebat care ar fi cele zece lucruri sine qua non pe care le-ar lua pe o insulă pustie, în caz de naufragiu, se pare că Traian Băsescu ar fi răspuns: Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu, Mircea Cărtărescu, Levantul (primele două pagini), doi procurori-șefi, un șef de servicii se crete, un hard-disk de 2 TB cu interceptări telefonice și ambientale și Constituția, scrie Caţavencii.ro.
Romania TV
08 ian. 2013, 10:41
Caţavencii: Să-i schimbe cineva hârtia!

Pe primii trei i-ar fi luat ca să se joace cu sentimentele lor. Să-i curteze, să-i încânte, să-i cucerească, să-i amăgească prezentându-se, credibil, drept salvatorul și modernizatorul României, să-i dezamăgească, să-i dezguste, să-i bălăcărească, să-i aibă ca monedă de schimb pentru doi ospătari și un tinichigiu, să-i recucerească, să-i convingă din nou, să-i plimbe cu avionul, să le dea senzația că-i ascultă, să le ia mințile cu ochiul lui hipnotizator ca al șarpelui Kaa, să-i dea dracului în particular și să-i trimită după bere în public, să le capteze benevolența și să-i arunce, mai apoi, în gura șacalilor de presă și a postacilor de partid.

Citește și: Arză-l focul, Bucureşti

Cele două pagini din Levantul i-ar fi fost necesare dacă sejurul ar fi durat mai mulți ani și ar fi avut nevoie de ceva de citit, atunci când s-ar fi plictisit să crape jucându-se cu intelectualii agățați de stâlpul hornului.

Procurorii, e deja de notorietate, i-ar fi folosit pentru a ține în frâu mulțimea de trei fideli, oameni aparent liberi și predispuși la nesupunere dacă nu simt, din când în când, adierea suavă provocată de vânturarea unui dosar, real sau închipuit cu pricepere de către independenții justiției.

Șeful de serviciu secret nu i-ar fi absolutamente necesar, dar dă bine să ai cel puțin unul în insectar, ca să creadă lumea că ești singurul abilitat să dezbată – tot singur – probleme care țin de siguranța națională.

În fine, interceptările telefonice l-ar fi menținut în formă și bine dispus în momentele în care jucăriile anterioare și-ar fi pierdut complet din atractivitate.

Ei bine, Traian Băsescu se află, de ani buni de zile, pe insula aceea pustie, după ce, ușor ciupit și pipăind o blondă trupeșă, asemeni căpitanului de pe „Costa Concordia“, a băgat România la apă ca nimeni altul înainte-i. Vă veți întreba ce face de atâta amar de vreme cu Constituția. Ce să facă? Se șterge cu ea la cur!

De aia zic: să-i schimbe cineva hârtia, și repede, dacă se poate, că s-o fi săturat și el. Și, dacă se poate, să-i dea în loc una mai puțin maleabilă, într-un singur strat, de care să nu mai poată să tragă, pe care să nu mai poată s-o desfacă și interpreteze după bunu-i plac. Una simplă și clară, pe care dacă pune prea mare presiune, după obicei, să o străpungă cu degetul, astfel încât mirosul adevărat al reformei să ajungă mai repede până la Bruxelles.

Citește și: Teoria ca teoria, dar practica conspirației ne omoară

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Cum se calculează pensia, de fapt. Acestea sunt lucrurile de care ține cont formula de calcul
Capital.ro
UNGARIA a ajuns deja mult prea departe. Legăturile NU MAI POT fi ignorate
Playtech.ro
Imagini INTERZISE cu Simona Halep! Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt indecente
DailyBusiness
Cutremur MAJOR în România! INCDFP dă alerta!
Adevarul
Ce bani avea Florian Coldea când conducea SRI. Profitul incredibil făcut din consultanţă, după ce s-a pensionat
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Drama millionarului din fotbal. A ajuns stea de vorbă cu extratereștrii
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Scandal la Cluj între Simona Halep și Sorana Cîrstea!
wowbiz.ro
Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”
Cancan.ro
Imagini şocante cu Carla’s Dreams: 'Spart de drogat la concert'. FOTO
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Dovezile găsite acasă la Alexandru Piscan, presupusul spion al rușilor: fotografii și filmări detaliate de la o unitate NATO! Anchetatorii au făcut descoperiri surprinzătoare
Capital.ro
O NOUĂ TAXĂ în România. Românii vor scoate mai MULȚI BANI din buzunar
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
stirilekanald.ro
Cine a ucis-o pe Maria, fetița de 8 ani din Botoșani? Unchiul fetei, în vârstă de 32 de ani, este suspectul principal. Ar fi batjocorit-o pe fetiță și e căutat de sute de polițiști și jandarmi
substantial.ro
Parintele Calistrat Chifan recomanda rugaciune si calm în situatii dificile: ‘Totul e in mana lui Dumnezeu!’
MediaFlux
LOVITURĂ privind PENSIONAREA! Anunțul care cutremură SENIORII
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'