Câte clase au frații Pavăl, doi dintre cei mai bogați români. Patronii Dedeman au reușit să creeze un imperiu

Câte clase au frații Pavăl, doi dintre cei mai bogați români. Chiar dacă brandul Dedeman este cunoscut de toată lumea, despre cei doi patroni, lumea știe foarte puține lucruri. Acum, se bucură de un adevărat succes, însă, în spate, se ascunde o poveste tristă de viață, cu lipsuri și sacrificii.

19 aug. 2023, 21:06
Câte clase au frații Pavăl, doi dintre cei mai bogați români. Patronii Dedeman au reușit să creeze un imperiu
Câte clase au frații Pavăl

Câte clase au frații Pavăl, doi dintre cei mai bogați români. În anul 2020, Dedeman a reușit să realizeze un profit de 690 de milioane de euro, doborând orice record al firmelor cu capital românesc. Conceptul companiei a pornit de la Dragoș și Adrian Păval, doi frați dintr-o familie cu șase băieți și două fete. Provin dintr-o familie modestă, dintr-un sat din Suceava, cu posibilități financiare reduse.

Citește și: Frații Pavăl își extind afacerile în afara țării. Patronii Dedeman au cumpărat Hotelul Gardone din Italia și vor investi peste 45 de milioane de euro în imobil

Câte clase au frații Pavăl, doi dintre cei mai bogați români

Dragoș, cel mai mare copil, a mers la liceul din Iași. Ulterior, a mers la Facultatea de Matematică din același oraș. La scurtă vreme după aceea, Adrian a ales să-i urmeze exemplul. Problema a fost că părinții, din puținul lor, nu au putut să le mai asigure studii superioare și celorlalți frați.

După studii, Dragoș a fost repartizat la o fabrică de confecții din Bacău, pe un post de informatician, unde câștiga foarte puțin, chiar dacă le crease un soft de contabilitate și muncea enorm. Așadar, a decis să-și deschidă propriul magazin.

În anul 1992, a deschis la Bacău un magazin de 16 metri pătrați, intitulat Dedeman. Nu avea nicio legătură cu lanțul de bricolaj pe care îl au în prezent. La vânzare aveau diverse, de la gumă de mestecat, la papuci de casă.

Pentru a putea să deschidă buticul, Dragoș a cerut de la socrii săi atât un împrumut, cât și o Dacia Break. În afacere, l-a cooptat și pe Adrian, care a venit cu 10.000 de mărci, bani pe care a reușit să-i strângă după căderea regimului comunist, perioadă în care mulți români aduceau mărfuri din străinătate. Cu câte puțin, dar cu ambiție, cei doi frați au reușit să facă lanțul de magazine care le aduc un profit uriaș.