Super-afacere pentru Frații Pavăl. Antreprenorii români investesc 4,5 milioane de euro dintr-un foc

Frații Adrian și Dragoș Pavăl pregătesc o nouă lovitură. Antreprenorii români sunt dispuși să investească 22 de milioane de lei în primăvara anului 2023, adică 4,5 milioane de euro. 

01 mart. 2023, 20:26
Super-afacere pentru Frații Pavăl. Antreprenorii români investesc 4,5 milioane de euro dintr-un foc

Frații Pavăl – Dedeman sunt gata pentru noi investiții financiare. Prin intermediul Pavăl Holding, aceștia vor să cumpere 5% din producătorul de cărămizi Cemacon (CEON), adică totalul liber la tranzacționare.

Holdingul Pavăl oferă 0,48 lei pe unitate pentru cele 46 de milioane de acțiuni. Intermediarul ofertei este Estinvest. Frații Dedeman dețin deja 95% din compania Cemacon, companie cu o capitalizare de 453 de milioane de lei, adică de 92 de milioane de euro.

Pavăl Holding are 78,2% din acțiuni, iar Pif Industrial deține 16,7%.

În ultimul an, acţiunile CEON au fost pe plus cu 5,5%, pe tranzacţii de 4 milioane de lei. Compania a raportat afaceri de 221 milioane lei şi un profit net de 70 milioane de lei anul trecut.

 

Cemacon, compania controlată de Frații Pavăl, prognoză optimistă: „Ne aşteptăm ca în 2023 piaţa să urmeze cursul firesc al ciclurilor economice şi să intrăm într-o etapă de stabilizare a pieţei”

 

Cemacon și-a anunțat deja planurile pentru anul 2023:

„Capitalul financiar semnificativ acumulat va susține investițiile planificate pentru acest an, dar și achiziția unei fabrici similare, la care lucrăm în prezent.

Punem în valoare know-how-ul și resursele acumulate pentru a ne dezvolta în sectorul de materiale de construcții; anul acesta, vom lansa o fabrică de plăcuțe de cărămidă aparentă klinkerizate și ne vom extinde capacitățile de producție de blocuri ceramice cu achiziția unei unități de producție în județul Bihor.

Ne aşteptăm ca în 2023 piaţa să urmeze cursul firesc al ciclurilor economice şi să intrăm într-o etapă de stabilizare a pieţei, fără a preconiza scăderi abrupte ale cererii şi ale pieţei construcţiilor rezidenţiale noi. Ne planificăm activitatea de producţie bazându-ne pe faptul că cererea de locuinţe care să asigure atât confort, cât şi eficienţă energetică se va menţine pe un trend constant, iar noi putem livra soluţii care să răspundă optim nevoilor beneficiarilor.

Cu această convingere lucrăm intens la implementarea de proiecte de investiţii consistente, ne consolidăm echipa şi investim în dezvoltarea resursei umane din companie”, se arată în raportul companiei Cemacon.