Câte persoane pot participa la o petrecere în timpul stării de alertă. Ministrul Vela face precizări importante

Ministrul Marcel Vela a declarat că, pe perioada stării de alertă, pentru limitarea răspândirii coronavirusului, doar opt persoane au voie să ia parte la o petrecere organizată într-un apartament. La nunţi, botezuri sau înmormântări, numărul maxim de persoane care pot participa este 16. 

RomaniaTV.net
22 mai 2020, 15:41
Câte persoane pot participa la o petrecere în timpul stării de alertă. Ministrul Vela face precizări importante

Limita de 8 persoane se referă la spații închise, de exemplu, într-un apartament cineva dorește să își țină ziua de naștere, sau de nume. Pentru a reduce riscul, în spațiile închise, în apartamente, evenimentele personale să nu fie organizate cu mai mult de 8 persoane. (…) Evenimentele de familie se pot organiza cu 16 persoane, cele personale, de familie, care țin de slujbe religoase”, a explicat ministrul Vela pe Facebook.

Citeşte şi Vela recunoaşte că Poliţia nu poate da amenzi celor care nu poartă mască. „Nepurtarea măştii este un caz care trebuie sancţionat”

Ministrul de Interne spune, însă, că, în situaţia în care numărul cazurilor de îmbolnăviri nu va creşte până la 1 iunie sau până la 15 iunie, această regulă va fi ajustată: „De la 1 iunie, din 15 iunie, dacă totul va fi în regulă, evident se va reamenaja și această regulă”.

De asemenea, ministrul Vela a subliniat că, în cazul petrecerilor de apartament, dacă cineva e asimptomatic sau a intrat în contact cu o persoană care a fost ulterior confirmată cu noul coronavirus, atunci toate persoanele care au participat la respectivul eveniment vor intra în izolare timp de 14 zile.