Câte tablete au ajuns la şcolile din Bucureşti. Monica Anisie: „Voi monitoriza astăzi această activitate”

Ministrul Educaţiei a declarat luni că va monitoriza dacă cele 8.057 de tablete au ajuns la unităţile de învăţământ din Bucureşti. De asemenea, Monica Anisie a explicat că peste cinci milioane de lei au fost alocaţi către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pentru cumpărarea de laptopuri.

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 05:43

„Ministerul Educaţiei, prin Programul Şcoala de Acasă, a dat către IŞMB 8.057 de tablete care au fost împărţite către inspectoratele şcolare de sector săptămâna trecută. Voi monitoriza astăzi această activitate. Voi vedea dacă au ajuns tabletele în unităţile de învăţământ aşa cum mi-au raportat inspectorii şcolari de sector”, a spus ministrul Educaţiei, Monica Anisie, la sediul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

De asemenea, Ministerul Educaţiei a alocat către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti peste cinci milioane de lei pentru achiziţionare de echipamente necesare pentru desfăşurarea şcolii în sistem online.

„Complementar, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a alocat către IŞMB peste 5.275.000 milioane de lei pentru a achiziţiona un stoc de rezervă. IŞMB mi-a raportat că deja se află în procedură de achiziţie publică pentru 1.750 de laptopuri”, a arătat Anisie.

Bucureștiul ar putea intra în scenariul roșu, după ce a fost atins pragul de incidență de 3 la mia de locuitori. Se anunță noi măsuri din partea autorităților, școlile vor fi închise, iar masca va deveni obligatorie și în spațiile deschise.

Ședinţă decisivă la ISMB. Ce se întâmplă cu şcolile din Capitală după ce s-a depăşit pragul de incidenţă de 3 la mia de locuitori

Duminică, 18 octombrie, Grupul de comunicare Strategica a anunţat 3.920 de noi infectări cu coronavirus în România în ultimele 24 de ore. De asemenea, a fost intregistrat un nou record de cazuri grave la ATI, unde sunt internaţi în prezent 749 de pacienţi COVID. Mai mult, la Bucureşti rata de infectare a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori, iar Capitala intră în scenariul roşu. 60 de persoane infectate cu SARS-COV-2 au murit în ultimele 24 de ore.

BILANŢ CORONAVIRUS 18 octombrie. Aproape 4000 de cazuri noi COVID-19 în 24 de ore. RECORD la ATI. Bucureştiul intră în scenariul roşu


loading...