Câte zile poți păstra cozonacul în frigider. Trucul care te va ajuta să te bucuri mai mult timp de acest preparat de Paște

Mai este doar o săptămână până la Paște, iar majoritatea gospodinelor au început să își facă meniul pentru masa de sărbători. De pe mesele românilor cozonacul este nelipsit fie că este vorba de Crăciun, fie că este vorba de Paște, gospodinele pregătesc acest preparat tradițional în cantități considerabile.

09 apr. 2023, 18:16
Câte zile poți păstra cozonacul în frigider. Trucul care te va ajuta să te bucuri mai mult timp de acest preparat de Paște

Câte zile poți păstra cozonacul în frigider. De regulă, majoritatea româncelor se trezesc după sărbători că le rămâne foarte mult cozonac, însă noi am descoperit un truc care le va scuti de grija că vor trebui să arunce deliciosul preparat de care s-au bucurat de sărbători doar pentru simplul fapt că s-a întărit.

Citește și Mare atenție! Ce conțin cozonacii vânduți în supermarketuri. Motivul pentru care se vând la un preț mai mic

Câte zile poți păstra cozonacul în frigider

Indiferent că vorbim despre cozonacul cumpărat sau despre cel făcut în casă, foarte puține gospodine știu că acest preparat are totuși un termen limită de consum.

Cu toate acestea, există un truc care le va ajuta să prelungească acest termen și să se bucure de pufosul preparat tradițional mai multe zile.

Ei bine, după sărbători, noi le recomandăm gospodinelor să învelească cozonacul într-o coală de hârtie, după care să acopere totul cu un prosop de pânză și apoi să îl pună într-o pungă de plastic și să îl bage la frigider.

Temperatura rece va face ca aromele să se păstreze proaspete, însă chiar și așa cozonacul nu trebuie ținut mai mult de o săptămână la frigider.

Ce fel de făină trebuie să folosești pentru un cozonac perfect

Cele mai experimentate gospodine cunosc „secretele” pentru cozonaci perfecți. Atenție, nu orice tip de făină poate fi utilizată pentru cozonaci care satisfac toate simțurile!

Făina este unul dintre produsele de bază. Proprietățile, respectiv calitatea acestui ingredient fac diferența. Pentru a prepara cozonaci delicioși și pufoși, atenție la pachetul de făină! Pe acesta trebuie să fie scris un cod, prin intermediul căruia producătorii garantează utilitatea produsului respectiv.

Mai exact, pe pachetul de făină trebuie să fie scris un cod ce indică tipul de făină potrivit ceea ce-ți dorești să prepari. Există cinci tipuri de făină: făină 1050, care este integrală și cea mai dură dintre toate, făină 650, care se folosește pentru pâinea de casă, făină 550, care se folosește la biscuiți și foietaj, făină 450, care se folosește pentru produsele de patiserie și făină 000, care este cea mai fină dintre toate și se folosește la cozonaci și creme.

Pe scurt, făina 000 este ideală pentru cozonac. Dar nu doar făina potrivită este necesară pentru un rezultat excelent. Trebuie cunoscut și tipul de drojdie potrivit pentru cozonaci. La un kilogram de făină se pun 50 de grame de drojdie proaspătă.

De asemenea, pentru un kilogram de făină se pun 14 grame de drojdie instant, iar când vine vorba de drojdia activă se pune 20 de grame.

Citește și Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru un cozonac făcut de chef Cătălin Scărlătescu. Nu mulți își permit să-l cumpere