Categoria de români care va primi vouchere de până la 3.000 de lei din partea statului pentru plata facturilor la energie. Până când pot fi depuse dosarele

Veste bună pentru români! Cei care nu au o situație financiară bună primesc vouchere de până la 3.000 de lei din partea statului pentru plata facturilor.

16 mai 2023, 09:33
Categoria de români care va primi vouchere de până la 3.000 de lei din partea statului pentru plata facturilor la energie. Până când pot fi depuse dosarele

Categoria de români care va primi vouchere de până la 3.000 de lei din partea statului. Deja s-a dat startul depunerii dosarelor pentru obținerea sumei de bani. Iată cine sunt cei care pot beneficia de acest ajutor.

Categoria de români care va primi vouchere de până la 3.000 de lei din partea statului

Beneficiarii sunt locuitorii Sectorului 1 al Capitalei, care nu au o situație financiară prea bună și nu fac față cu plata facturilor la energie. Suma la 3.000 de lei îi va ajuta să-și poată plăti facturile.

Depunerea dosarelor pentru obținerea ajutorului din partea statului începe de marți, de la ora 12:00.

Citește și ENEL anunță ce se întâmplă cu facturile la gaze naturale! Cum vor fi emise acestea pentru perioada februarie-aprilie 2023

„Consiliul a votat demult acest proiect. Mai mult decât atât, l-am și modificat având ca principiu să dăm mai mulți bani către cei mai în nevoie și mai puțini bani către cei care sunt bine din punct de vedere economic. Este cunoscut faptul că sectorul 1 are și foarte mulți cetățeni cu o situație financiară care nu le creează probleme.

Adică diferența aceasta dintre proiectul inițial de 1.000 lei, cum a spus doamna Armand să dăm la toată lumea, este amendamentul PSD.

Într-adevăr, proiectul a trecut demult, oamenii aveau nevoie mai mult iarna de aceste vouchere, când facturile sunt întotdeauna mai mari”, a declarat Florin Manole, președintele PSD Sector 1, luni, la Antena 3 CNN.

Ce acte trebuie să conțină documentul

Cei care vor să beneficieze de acest ajutor de la stat trebuie să se înscrie în program până în data de 30 iunie 2023. De asemenea, este important de știut faptul că vă puteți înscrie în program fie în aplicația Primăriei Sectorului 1 https://ticheteanticriza.primarias1.ro/, fie pe e-mail, la adresa [email protected] sau puteți depune la centrele menționate o cerere de decontare directă tip care poate fi descărcată de pe site-ul primăriei și care trebuie completată și semnată în mod corespunzător, însoțită de următoarele documente:

  • declarația pe proprie răspundere, completată și semnată în mod corespunzător;
  • buletinul/documentul asimilat/actul de identitate, în condițiile prevăzute de art. 12 din Regulament;
  • adeverințe de salariu pentru toți membrii salariați ai gospodăriei, după caz, talonul de pensie pentru toți membrii pensionari ai gospodăriei;
  • declarația unică pentru anul 2022 (în cazul veniturilor din activități independente și veniturilor din chirii sau închiriere de bunuri obținute la nivel de gospodărie);
  • documentele fiscale justificative pot fi: bonuri fiscale și facturi fiscale emise în perioada 25 noiembrie 2022 – 30 iunie 2023;
  • în situația în care cererea de decontare directă se va depune, de către Beneficiar, pentru bunuri electrocasnice de clasă energetică superioară achiziționate, vor fi depuse/transmise și copii ale etichetelor energetice, pentru fiecare bun achiziționat.

Citește și Adrian Câciu face anunțul care ar putea scădea facturile la energie ale românilor: ”Cetățenii nu trebuie să plătească erorile unei piețe imperfecte”