Câţi angajaţi au restaurantele McDonald’s din România şi câţi clienţi trec pragul zilnic

McDonald’s România a angajat peste 1.000 de persoane în acest an, numărul angajaților care lucrează în cele 68 de restaurante din țară ajugând la peste 4.000.

21 dec. 2016, 14:28
Câţi angajaţi au restaurantele McDonald’s din România şi câţi clienţi trec pragul zilnic

„1 din 5 angajați McDonald’s au peste 10 ani în companie (…) Un asemenea nivel de retenție este foarte greu de obținut, mai ales într-un sector destul de dificil din punct de vedere al forței de muncă, în care job-urile se schimbă des”, a declarat Daniel Boaje, director general Premier Restaurants România, care deține restaurantele McDonald’s.

Restaurantele McDonald’s din România sunt parte a companiei malteze Premier Capital de la începutul acestui an. Compania deține 90% din rețeaua locală, iar restul de 10% aparține directorului general, Daniel Boaje, participație evaluată la 1,93 milioane euro.

Achiziția restaurantelor McDonald’s din România, pentru 61,8 milioane euro, s-a dovedit câștigătoare pentru Premier Capital, divizie a Hili Ventures, generând 55% din veniturile firmei malteze în primul semestru, dar și profit. Astfel, din cele 103,2 milioane euro înregistrate de Premier Capital în primele șase luni, 56,8 milioane euro au reprezentat aportul Premier Restaurants România (fosta McDonald’s România).

Totodată, restaurantele românești au contribuit cu un profit înainte de taxe de 6,3 milioane euro, potrivit raportului financiar al Premier Capital.

În România, McDonald’s este lider al pieței restaurantelor. Până în prezent, compania a investit peste 800 de milioane de lei în România, are 4.000 de angajați și primește zilnic peste 190.000 clienți, scrie profit.ro. 

 


loading...
Partenerii noștri