Câţi bani au cheltuit românii pe vacanţe în străinătate anul acesta. Suma este de două ori mai mare decât aceeaşi perioadă a anului trecut

Românii s-au dovedit a fi mari fani ai vacanţelor în străinătate. În primele patru luni ale anului au cheltuit aproape două miliarde de euro pe deplasări în afara ţării.

22 iun. 2022, 08:59
Câţi bani au cheltuit românii pe vacanţe în străinătate anul acesta. Suma este de două ori mai mare decât aceeaşi perioadă a anului trecut

Banii cheltuiţi de români pe vacanţe în străinătate. Potrivit datelor BNR, doar în perioada ianuarie-aprilie 2022, românii au cheltuit 1,9 miliarde de euro pe deplasări făcute în afara ţării.

Banii cheltuiţi de români pe vacanţe în străinătate. Suma este incredibilă

Datele BNR arată că suma cheltuită de români pe călătoriile în străinătate este de două ori mai mare faţă de cea cheltuită în aceeaşi perioadă a anului trecut şi peste nivelul înregistrat în primele patru luni ale anului 2019, anul de boom din turism.

Citeşte şi Puneți-vă centurile! Cât de mult vor crește prețurile pe litoralul Mării Negre, din iulie 2022

Apetitul românilor pentru călătorii este în creştere, iar ridicarea restricţiilor a stimulat şi mai mult concediile în străinătate. În ianuarie-aprilie 2019 românii cheltuiau pe călătorii în afara ţării aproximativ 1,2 miliarde de euro, iar pe tot anul suma ajungea la 5,3 miliarde de euro, nivel record.

Cererea în creştere pentru călătorii se vede şi în traficul aeroportului Henri Coandă (Otopeni), cel mai mare aeroport din ţară, care a ajuns la circa 2 milioane de pasageri în primele trei luni din acest an, faţă de doar 630.000 de pasageri în perioada similară a anului trecut, dar încă sub nivelul  din perioada similară a lui 2019, potrivit Mediafax. 

Datele BNR mai arată că ţara noastră continuă să aibă însă o balanţă pe deficit în turism, chiar dacă a crescut şi suma lăsată de străini în ţară, 976 mil. euro în primele patru luni din acest an, faţă de 415 milioane de euro în perioada similară a anului trecut.

Citeşte şi Vacanţă Grecia 2022. Cu ce provizii pleacă românii în concediu. Cât costă mâncarea şi carburanţii la greci


loading...
Partenerii noștri