Puneți-vă centurile! Cât de mult vor crește prețurile pe litoralul Mării Negre, din iulie 2022

Inflația explozivă lovește și hotelierii, care sunt nevoiți să crească din nou tarifele de cazare. Astfel, pentru iulie, este prognozată o nouă rundă de scumpiri. 

21 iun. 2022, 18:58
Puneți-vă centurile! Cât de mult vor crește prețurile pe litoralul Mării Negre, din iulie 2022

De la 1 iulie 2022, tariful pentru noaptea de cazare pe litoral ar putea ajunge până la 1.500 de lei. Astfel, se anunță cu creșteri de până la 40% față de luna iunie a anului curent.

În resorturile cele mai luxoase, de 4 și 5 stele, tarifele au fost deja majorate. Prețurile se situează între 500 și 1.500 de lei pe noapte, potrivit site-urilor de specialitate cu oferte de cazare.

„O cameră ajunge de la 290 la 330 de lei pe noapte, cu mic dejun inclus”, a declarat un manager de hotel de pe litoral, pentru Observator. 

„În această perioadă depinde, foarte mult, de componenţa familiei, regimul de masă selectat. Aş menţiona, totuşi, că în acest an am extins perioada de extrasezon până în 30 iunie, aşadar tarifele sunt mai avantajoase faţă de anul trecut”, a declarat un alt manager.

Astfel, pentru un sejur de 6 nopți, cu o noapte de cazare la 500 de lei, un cuplu va trebui să plătească nu mai puțin de 3.000 de lei, la care se adaugă cheltuielile cu drumul și mâncarea, șezlongul, plus alte distracții.

Pentru weekendul viitor, sâmbătă-duminică, 25 – 26 iunie, se anunță temperaturi perfecte pentru plajă, între 22 și 25 de grade Celsius.

 

Tăvălugul inflaționist va continua

Față de aprilie 2021, rata inflației în România a ajuns la 14%, în acest an, informează Institutul Național de Statistică (INS), dar economiștii spun că valoarea reală este, de fapt, de peste 20%.

Profesorul Mircea Coșea avertizează că scumpirile din prima parte a anului 2022 au fost abia începutul. Tăvălugul va continua, iar prețurile la carburanți vor reflecta cel mai fidel noul context economic.

„Lucrurile sunt dificile pentru România. Așa cum bine știm, când prețul brut al petrolului crește, și prețul la pompă crește. Dar dacă prețul la brut scade, nu scade și la pompă. Românul a început să se bucure de răul cel mai mic.

Protecția Consumatorului și ASF nu reacționează, statul nu face nimic pentru că la fiecare litru de benzină câștigă.

Se anunță o perioadă dificilă în vară, când va exista o criză de lichiditate în rândul populației, ceea ce înseamnă o scădere a economiei. În toamnă și iarnă va fi și mai greu, pentru că vor crește prețurile, în special la energie”, a declarat fostul ministru al Economiei, pentru RomâniaTV.net.