Câți bani băga în buzunar Gabriela Firea înainte să își dea demisia din Guvern. Sumele nu sunt deloc de lepădat

Gabriela Firea și-a dat demisia din Guver, presată fiind de scandalul izbucnit după ce în mai multe azile de bătrâni din Volontari au fost găsite nereguli mari. Află ce salariu avea Gabriela Firea în calitate de ministru.

16 iul. 2023, 20:35
Câți bani băga în buzunar Gabriela Firea înainte să își dea demisia din Guvern. Sumele nu sunt deloc de lepădat
Câți bani băga în buzunar Gabriela Firea înainte să își dea demisia din Guvern. Sumele nu sunt deloc de lepădat

După dezvăluirile referitoare la condițiile îngrozitoare din azilele din Voluntari, Gabriela Firea a demisionat din funcția de ministru al Familiei. De asemenea, ea s-a auto-suspendat din toate funcțiile pe care le deținea în partid. La data de 25 noiembrie 2021, Gabriela Firea a fost numită ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, fiind singura femeie ministru în guvernul condus de Nicolae Ciucă.

Citește și: George Simion, prima reacţie privind demiterea ministrului Gabriela Firea: „Dumnezeu nu doarme”

Plecarea sa din Guvern nu înseamnă doar pierderea poziției politice, ci și renunțarea la o retribuție generoasă. Potrivit declarației de avere, în 2021, Gabriela Firea a primit 14.692 RON net pentru o lună și 3 zile lucrătoare de mandat, în perioada 25, 26, 29 noiembrie și luna decembrie, conform antena1.ro.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, şi-a dat demisia din Guvern. Premierul Marcel Ciolacu a luat act de plecarea ei de la conducerea Ministerului Familiei.

”Mi-a fost milă mereu de oamenii aflați în nevoie, am ajutat cât am putut pe oricine. Indiferent că am fost sau nu în funcții publice. Cei care mă cunosc personal și nu “de la televizor” știu asta. Se poate uita cineva în ochii mei să-mi spună că eu aș fi putut ști și tolera cel mai mic rău față de cineva?

Îmi pare rău pentru fiecare om în suferință. Inclusiv sau mai ales acum, de cei care nu au fost bine îngrijiți și protejați în căminele de seniori și dizabilități.

Am fost prezentată nedrept în mass media din ultimele 10 zile ca un om prefăcut, cinic, surd la suferința celor din jur. Martor este Dumnezeu și martori sunt toți cei care mă cunosc personal, atât pe mine, cât și pe soțul meu, și familia mea, că această imagine arătată publicului cu atâta înverșunare și cheltuială nu este cea reală.Am fost zugrăviți în chip negativ tocmai pentru că incomodez prin suma faptelor bune pe care le-am făcut și prin conduita mea.

Prietena și colega mea Ligia m-a urmat peste tot, în drumul profesional. Am muncit împreună până la epuizare, până la boală. Am plătit amândouă cu afecțiuni grave stresul acumulat la televiziune, în politică, mai ales la primărie. Ea plătește, la rândul ei, tot pentru că a avut încredere în oameni. A vrut să ajute. Nu să facă bani, nu să facă rău.

Pe unde a venit Ligia cu mine, la diferite job-uri, în ultimii ani, a venit și acel bărbat acuzat, să o ajute pe ea, și pe alți colegi. Ca șofer, ca om bun la toate. L-a sprijinit la început să-și facă o asociație, dar NU a activat în acele centre. Nu a știut că sunt nereguli! Cu atât mai puțin eu, NU am avut niciun fel de legături și nu aș fi putut accepta ca unei persoane să i se întâmple ceva rău!! Când a apărut primul articol despre cămine, i-am încetat contractul la biroul parlamentar”, a scris Gabriela Firea.

Citește și: EXCLUSIV | George Simion, dezlănțuit când a fost întrebat dacă o primește pe Gabriela Firea în AUR: „Cei care au dus România în acest dezastru nu au ce căuta la noi în partid”